Ziua baconului este pe 30 decembrie.
Aceasta zi a fost decretata in Statele Unite, unde bacon-ul este unul dintre cele mai iubite si consumate preparate. Americanii il consuma la micul dejun, la pranz, la cina, in burgeri si chiar si acoperit cu ciocolata.
– Acest tip de carne este atat de apreciata datorita faptului ca este trecuta prin doua procese: mai intai este maturata, lasat sa se odihneasca intr-o combinatie de sare si zahar, ceea ce face sa se usuce rapid; apoi, carnea de porc sta la afumat pentru trei, patru ore.
– Baconul se face doar din carne de porc, grasimea de porc fiind cea care ii da gustul. Veti mai da si peste bacon din carne de vita sau de curcan, dar aceste sortimente sunt adevarate blasfemii pentru cei care iubesc cu adevarat bacon-ul.
– Cea mai buna metoda prin care se gateste baconul este la cuptor, intr-o tava incapatoare, unde toate feliile de bacon se vor praji in mod egal. Insa, foarte multi aleg sa prajeasca baconul in tigai, care se incalzesc mai ales in mijloc, ceea ce face ca feliile de bacon sa nu se prajeasca in mod egal.
– Lemnul de nuc este cel mai bun lemn pentru afumarea bacon-ului.
– Tara in care se consuma cea mai mare cantitate de bacon pe an este Danemarca.
– Baconul se se afla pe aceasta planeta inca din anul 1500 i.Hr. Chinezii l-au inventat, obisnuind sa conserve burta de porc in sare. Romanii si grecii au preluat si ei acest obicei. Astfel, baconul a ajuns sa fie cea mai veche carne „procesata” de pe planeta.
Sursa : https://www.gustos.ro/