Variola maimutei pe agenda tarilor Uniunii Europene-s-a ajuns la un acord pentru achizitionarea de vaccinuri impotriva acesteia.

Variola maimutei pe agenda tarilor Uniunii Europene iar in acest sens s-a ajuns la un acord pentru achizitionarea de vaccinuri impotriva acesteia.

Desi specialistii sustin ca nu ne aflam in pragul unei epidemii noi cu sonsecinte la nivel mondial , statele europene discuta despre necesitatea achizitionarii de vaccinuri pentru a impiedica raspandirea variolei maimutei.

Vezi si : minadestiri.ro/variola-maimutei-semnalata-in-europa

In acest sens , Alexandru Rafila a precizat vineri :

Nu este niciun fel de problemă legată de achiziţie, pentru că e vorba de o cantitate mică.

Există o instituţie a Uniunii Europene, se numeşte HERA, care se ocupă de urgenţele de sănătate publică.

Prin intermediul HERA fiecare stat membru va primi o cantitate de vaccin, nu ştiu dacă gratuit sau o va achita, dar fiind vorba de puţin vaccin, 1.000 de doze de vaccin cât am solicitat noi iniţial, nu este o procedură complicată.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor a anuntat ca numărul de cazuri confirmate cu variola maimuţei în lume a ajuns miercuri la 219 în afara ţărilor în care boala este endemică.

Alexandru Rafila a mai adaugat :

Acest vaccin este în cantitate redusă, nu se foloseşte, pentru că e vaccinul variolic, iar variola a fost o boală eradicată la nivel global.

Avem pe data de 30 mai o nouă întâlnire la nivelul HERA să putem să aflăm mai multe detalii concrete, să putem să încercăm să răspundem şi întrebărilor dumneavoastră.

Ministrul Sănătății subliniază că va trebui implementat un mecanism de distribuție la nivelul Uniunii Europene, întrucât sunt puține state care dețin cantități din acest vaccin.

Foto : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu