Varianta DELTA pune lumea medicala pe jar-vor aparea mutatii rezistente la vaccinuri?

Varianta DELTA pune lumea medicala pe jar, Varianta DELTA pune lumea medicala pe jar-vor aparea mutatii rezistente la vaccinuri?, Stiri Turda - MinaDeStiri

Contagiozitatea variantei DELTA si noile simtome adaugate la cele stiute dau de gandit oamenilor de stiinta.

Se pune cu ingrijorare intrebarea daca multitudinea de mutatii ce le poate suferi varianta Wuhan pot da nastere unei tulpini rezistente la vaccinurile mARN.

Reciteste aici : https://minadestiri.ro/a-treia-doza-de-vaccin-din-octombrie/

Managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes din Bucuresti ,doamna Florescu Simin Aysel, spune :

Trebuie să reținem că este un virus cu conținut ARN, iar acest tip de virus are o predispoziție de a genera mutații mult mai mult decât celelalte. Prin natura lor și prin imperfecțiunea lor, de la ciclu la ciclu, generează mutații. Nu toate aceste mutații sunt și semnificative din punct de vedere clinic, dar la un moment dat, se selectează o tulpină care dă niște diferențe, cum este și această tulpină Delta.

Simin Aysel Florescu a evitat sa raspunda direct intrebarii daca ar fi posibila aparitia unei variante insensibile la vaccinuri dar a precizat dar e de parere ca solutia este vaccinarea :

Asta este o ipoteză deocamdată. Și dacă ne uităm la tipurile noi de vaccin, cele bazate pe ARN mesager, vedem că aceste tipuri de vaccin sunt cele care pot fi imediat ajustate, în așa fel încât să preîntâmpinăm aceste catastrofe. Este doar o ipoteză teoretică. Deocamdată, nimic din ce se întâmplă nu sugerează așa ceva.

Asta deja intră la categoria prorociri. Nu știu să vă spun. Tot ce putem să facem este să încercăm să n-ajungem la multiple valuri și știm calea prin care putem să evităm sau putem să scădem foarte mult riscul de a ajunge acolo, la 7.000 de valuri succesive: vaccinându-ne!!

Vezi pe acelasi subiect : https://stiriturda.net/tulpina-indiana-revizuieste-simtomatologia-covid-19/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *