Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma-zeci de mii de doze de AstraZeneca vor expira in 10 zile.

Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma, Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma-zeci de mii de doze de AstraZeneca vor expira in 10 zile., Stiri Turda - MinaDeStiri

Valeriu Gheorghita trage un semnal de alarma-zeci de mii de doze de AstraZeneca vor expira in 10 zile.

Trendul descendent al procesului de vaccinare isi arata rezultatele si astfel circa 35.000 de doze de ser de le AstraZeneca vor expira pna pe 30 iunie 2021.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/florin-citu-vorbeste-despre-vaccinarea-cetatenilor/

Avand in stoc in jur de sase milioane de doze autoritatile indeamna in continuare populatia la vaccinare adaugand ca doar schema completa de administrare a serurilor ne poate feri de un val patru al pandemiei.

Valeriu Gheorghita puncta :

Noi încercăm să distribuim – ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcțiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieși din termenul de valabilitate în perioada următoare.

Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creștem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze.Este etic și este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care își doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele și sunt țări terțe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca și celelalte țări europene, și tocmai de aceea este important să susținem și celelalte țări, pentru a egaliza accesul la vaccin.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare a mai spus ca singura modalitate de a preveni valul patru ,estimat de specialisti catre sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie, este vaccinarea in schema completa :

Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză.

Autoritatile pun gratuit serurile la indemana populatiei si recomanda vaccinarea care este singura modalitate de aparare impotriva tulpinilor noi aparute.

Poate ai ratat : https://stiriturda.net/valeriu-gheorghita-vorbeste-despre-procesul-de-vaccinare/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *