Valeriu Gheorghita panicat de OMICRON-datorita contagiozitatii mari e putin probabil sa scape cineva neinfectat.

Valeriu Gheorghita panicat de OMICRON care spune ca datorita contagiozitatii mari e putin probabil sa scape cineva neinfectat.

Transmisibilitatea net superioara fata de variantele anterioare ingrijoreaza planeta iar Europa s-a inrosit aproape in totalitate.

Vezi aic : https://minadestiri.ro/previziuni-sumbre-de-la-octavian-jurma/

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță spune ca nici Romania nu va scapa de valul produs de Omicron :

Uitându-mă la situația epidemiologică din țările vest-europene, în mod deosebit ceea ce se întâmplă în Danemarca, Norvegia, Marea Britanie și în celelalte țări limitrofe, există o creștere exponențială a numărului de cazuri.

Din ce în ce mai multe cazuri sunt generate de varianta Omicron, care are o transmisibilitate categoric mai mare, explicată probabil de cel puțin doi factori: o multiplicare a virusului mult mai accelerată, dar și o capacitate de a ocoli răspunsul imun, fapt care duce la transmisibilitatea crescută.

Mai mult, sunt deja date care sugerează și transmiterea aerogenă, prin aerosoli, nu doar prin picături de secreții respiratorii, ceea ce o face mult mai contagioasă mai ales în spații închise, slab ventilate.

Mesajul nostru este să nu plecăm de la ideea că nouă n-o să ni se întâmple, că o să scăpăm și de data aceasta și n-o să ne infectăm.

La cât de contagioasă este această variantă din punctul nostru de vedere este puțin probabil ca, cel puțin în zonele cu densitate populațională mare, să fie persoane care să nu intre în contact cu acest virus.

Recomandarea autoritatilor ramane in continuare ca populatia sa se vaccineze.

Foto : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu