Valeriu Gheorghita invoca stiinta vorbind despre vaccin-boosterul creste protectia fata de OMICRON.

Valeriu Gheorghita invoca stiinta vorbind despre vaccin iar studiile mentionate de catre acesta spun ca boosterul creste protectia fata de OMICRON.

Poate te intereseaza : https://minadestiri.ro/romanii-continua-sa-fenteze-vaccinarea/

Promotor al vaccinarii in Romania ,Valeriu Gheotghita recomanda vaccinarea la fiecare iesire in presa.

Referitor la varianta OMICRON , vorbind despre eficienta vaccinurilor actuale , acesta a spus ca doza booster creste protectia fata de tulpina sud-africana cu 60%.

Valeriu Gheorghita :

În ciuda faptului că rămâne încă o rată mică de spitalizare și de decese, sunt 2 motive care sunt la acest moment definite și anume primul motiv ține de tipul de răspuns imun, chiar dacă activitatea anticorpilor protectori se reduce față de varianta Omicron, răspunsul imun celular adică asigurat de celulele T și limfocitele B de memorie, se menține activ și el este foarte bine întărit după administrarea dozei de booster și asta ne oferă protecția față de formele grave. Și, de asemenea, un lucru important, al 2-lea motiv este cel legat de o patogenitate, adică de o agresivitate intrinsecă mai redusă a variantei Omicron.

Ca atare, aceste lucruri ne dau speranța că putem controla un val cauzat de varianta Omicron, în ciuda unui număr foarte mare de cazuri raportate în fiecare zi.După o primă schemă de vaccinare, protecția față de infecție este limitată, este considerabil scăzută, însă se menține o protecție față de spitalizări și față de riscul de deces.

Această protecție este în momentul de față considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster și practic, studiile publicate recent ne arată că protecția unei prime scheme de vaccinare față de infecție, inclusiv infecția asimptomatică, este de circa 30%, iar protecția, după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% față de riscul de spitalizare și față de deces

Foto : http://digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu