Vaccinul AstraZeneca – aprobat de Agentia Europeana pentru Medicamente.

Vaccinul AstraZeneca – aprobat de Agentia Europeana pentru Medicamente.

Agentia Europeana pentru Medicamente a aprobat azi vaccinul AstraZeneca pentru a fi folosit in statele Uniunii Europene.

Vezi si : https://minadestiri.ro/mai-mult-de-740-000-de-persoane-s-au-programat/

EMA recomanda utilizarea serului AstraZeneca la persoanele peste 18 ani.

Agentia Europeana a explicat totusi ca :

Întrucât există informaţii fiabile privind siguranţa pentru persoanele cu vârste peste 55 de ani, experţii ştiinţifici, fiind în acelaşi timp mai uşor de stocat şi de transportat. ai EMA au estimat că vaccinul ar putea fi utilizat la persoanele în vârstă. Mai multe informaţii sunt aşteptate de la studiile în desfăşurare, care includ o proporţie mai mare de participanţi în vârstă

Aşteptat cu interes de statele membre , vaccinul AstraZeneca/Oxford dispune de avantajul de a avea un cost de producţie mai mic decât vaccinurile rivale.

Produsul fiind în acelaşi timp mai uşor de stocat şi de transportat.

Neexistand rezultate suficiente pentru persoanele peste 55 de ani , AstraZeneca nu poate certifica eficienta pentru aceasta categorie de varsta.

Pe 12 ianuarie AstarZeneca a solicitat o autorizare de comercializare condiţionată pentru vaccinul său în cele 27 de ţări membre ale UE, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Vaccinul AstraZeneca – aprobat de Agentia Europeana pentru Medicamente.

Limitarea varstei pentru accesul la vaccin ar constrânge majoritatea guvernelor europene să-şi repozitioneze strategia bazată pe vaccinarea persoanelor în vârstă.

Decizia EMA intervine în contextul în care grupul farmaceutic britanico-suedez este de mai multe zile ţinta criticilor liderilor europeni, după ce a explicat că nu va putea livra decât ”un sfert” din dozele promise iniţial Uniunii Europene pentru primul trimestru al acestui an.

Sursa http://monitoruldecluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu