Vaccinarea cu AstraZeneca la liber-oricine doreste se poate vaccina fara programare.

Vaccinarea cu AstraZeneca la liber-oricine doreste se poate vaccina fara programare.

O mare parte din romani au refuzat vaccinarea cu serul AstraZeneca ca urmare a controverselor iscate vis a vis de potentialele efecte adverse .

Desi Valeriu Gheorghita a anunta ca in Romania se va continua imunizarea cu serul produs de Oxford ,romanii au ramas reticenti.

Vezi si asta : minadestiri.ro/astrazeneca-sub-lupa-autoritatilor-din-toate-tarile/

Comitetul Natiunal pentru Vaccinarea a anuntat :

Oricine dorește să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca o poate face chiar dacă are sau nu programare. Măsura intră în vigoare peste câteva zile.

CNCAV precizeaza intr-o postare pe facebook :

În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca).

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!

Verificarea disponibilitatii vaccinului cade in sarcina cetatenilor doritori :

Important:

Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;

Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;

Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;

Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a transmis, în 7 aprilie că  exista p legatura cauzala între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul AstraZeneca, apariția acestora putând fi inclusă în lista de efecte adverse foarte rare. EMA a anunțat, însă, că nu retrage recomandarea folosirii vaccinului AstraZeneca pentru că efectele sunt extrem de rare. Ele urmează să fie adăugate în prospect. Comitetul a anunțat că în stabilirea acestei concluzii au fost luate în considerare toate dovezile existente, inclusiv părerea unui grup de experți.

EMA a reamintit profesioniștilor din domeniul medical că trebuie să rămână conștienți de posibilitatea apariției acestor cazuri extrem de rare la 2 săptămâni de la vaccinarea cu serul AstraZeneca/Vaxzevria.

Conform digi24.ro după acest anunț, miniștrii Sănătății din UE au avut o ședință în format online, în care nu au reușit însă să ia o decizie unitară în privința vaccinului AstraZeneca. 

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 2.326.484 de persoane, dintre care 1.435.730 au primit ambele doze de vaccin.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu