Vaccin nou anti COVID in curs de autorizare in Europa-NUVAXOVID foloseste o tehnologie diferita de celelalte vaccinuri deja existente.

Un vaccin nou anti COVID este in curs de autorizare in Europa.

Denumirea sa este NUVAXOVID si este produs de producatorul farmaceutic Novavax si actioneaza pe o tehnologie diferita de celelalte vaccinuri deja existente.

Indonezia a fost prima ţară care a autorizat vaccinul produs de Novavax la inceputul acestei luni iar acum NUVAXOVID se afla in procesul de evaluare si autorizare si de catre Agentia Europeana pentru Medicamentel.

Daca va fi aprobat va fi al cincilea vaccin autoriazat de catre autoritatea europeană de reglementare , EMA.

Vezi si : https://minadestiri.ro/vaccinul-pfizer-autorizat-definitiv-in-statele-unite/

EMA a declarat :

Agentia Europeana pentru Medicamente a început să evalueze o cerere de autorizare a introducerii pe piaţă a vaccinului anti-Covid de la Novavax.Evaluarea se va desfăşura potrivit unui program accelerat.

Conform explicatiilor producatorului, vaccinul conține mici particule făcute în laborator dintr-o versiune a proteinei Spike (proteina S) de pe suprafața virusului SARS-CoV-2. Serul mai conține, de asemenea, un adjuvant – o substanță care ajută la întărirea răspunsului imun.

Când o persoană primește vaccinul, sistemul imunitar va identifica particulele de proteină drept corpuri străine și va produce un răspuns natural împotriva lor – anticorpi și celule T. Dacă, ulterior, persoana vaccinată intră în contact cu virusul SARS-CoV-2, sistemul imunitar va recunoaște proteina S de pe virus și va fi deja pregătit să o atace. Anticorpii și celulele imune protejează împotriva COVID cooperând pentru distrugerea virusului, previn intrarea acestuia în celulele corpului și distrug celulele infectate.

Sursa foto : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu