Transportatorii ajutati de catre Guvernul Romaniei-50 de bani subventioneti de catre stat la fiecare litru de combustibil achizitionat.

Transportatorii ajutati de catre Guvernul Romaniei-50 de bani subventioneti de catre stat la fiecare litru de combustibil achizitionat.

Criza energetica si cresterea preturilor la combustibil , pune mare presiune pe toate afacerile care activeaza in domeniul transporturilor.

Cu toate asigurarile Ministrului Energie , care indemna romanii la calm asigurand ca pretul benzinei nu va creste , realitatea de la pompe este cu totul alta.

Vezi si : minadestiri.ro/ministrul-energiei-indeamna-romanii-sa-doarma-linistiti

Fondurile alocate de catre Guvern pentru sprijinul transportatorilor se ridica la 300 de milioane de lei si se va acorda companiilor din domeniu pana la sfarsitul anului 2023.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat la o conferinta de presa :

Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor economici care efectuează transport rutier de mărfuri şi transport persoane pentru a compensa creşterea preţurilor la combustibil.

Acest ajutor, care va fi acordat sub formă de grant, are un buget total de 300 de milioane de lei, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achiziţionat.

În limita a 400 de mii de euro pentru fiecare firmă, în total , numărul de beneficiari fiind de 3000 în fiecare an.

Schema de ajutor se va aplica până la finalul anului 2023, pentru plata efectivă a ajutorului de stat, schema fiind finanţată de bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Foto : jurnalul.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu