Tradiții din prima zi de Crăciun.

Craciunul este una dintre acele sarbatori in care ne place sa fim alaturi de familie si sa revenim, daca avem ocazia, la originile noastre. 

 In sate, inca se mai pastreaza traditii ale caror povesti se pierd, uneori, in negura timpului si care au un farmec aparte.

Tradiții din prima zi de Crăciun., Tradiții din prima zi de Crăciun., Stiri Turda - MinaDeStiri

Tradiții din prima zi de Crăciun.

Citește aici : https://minadestiri.ro/2020/12/23/o-istorie-a-craciunului-la-cluj/

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători ale creștinilor. În această zi, este bine să ții cont de câteva tradiții, dacă vrei să îți meargă bine tot anul care urmează.

Pentru că se consideră că aduc belșug e bine ca la masa de Crăciun să ascultăm colinde iar la micul dejun să mâncăm pește pentru a fi sprinteni tot anul ce urmează.

Floarea Crăciunului și Cactusul de Crăciun de culoare roșie precum și coronițele din ramuri de brad nu trebuie să lipsească din casă în ziua de Crăciun pentru aceste vegetale de culoare roșie și verde inspiră membrilor familiei gânduri bune, armonie și păstrează sentimentele de dragoste în familie.

O altă tradiție spune că prima persoană ce ne intră în casă in ziua de Crăciun trebuie să fie un bărbat brunet care astfel va aduce noroc și bucurie familiei.

Tradiții din prima zi de Crăciun., Tradiții din prima zi de Crăciun., Stiri Turda - MinaDeStiri

Tradiții din prima zi de Crăciun.

Se mai spune că pentru a scăpa de resentimentele dușmanilor e bine să agățăm la ferestre vâsc și busuioc iar mâncatul unui măr ne asigură sănatate tot anul ce urmează.Tot tradiția arată că e bine să facem baie în prima zi de Crăciun pentru a avea trupul curat și plăcut mirositor tot timpul anului.

Desigur că sunt o sumedenie de particularități ale tradițiilor pentru această zi iar cunoașterea lor poate să fie atracție turistică in multe zone ale pământului.

Dacă punem la socoteală și obiceiul împodobirii bradului de Crăciun avem o imagine aproape de real pentru majoritatea zonelor.

Vezi și : https://www.arctic.ro/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu