Studiu la scara larga in Mexic si SUA-vaccinul NOVAVAX are o eficienta de 90%.

Studiu la scara larga in Mexic si SUA-vaccinul NOVAVAX are o eficienta de 90%.

Lupta pentru gasirea unei variante cat mai puternica impotriva SARS-COV-2 continua.

Citeste si asta : https://minadestiri.ro/ministerul-sanatatii-despre-vaccinuri/

Astfel laboratorul Novavax a anuntat ieri ca vaccinul sau impotriva COVID 19 are o eficienta de 90% si ca asigura protectie si impotriva unor tulpini noi ale noului coronavirus.

Un studiu la scare mare efectuat in SUA si Mexic arata ca vaccinul NOVAVAX se administreaza in doua doze iar studiul preliminar arata ca este sigur.

Compania spune ca va cere autorizarea serului NOVAVAX pana la sfarsitul lunii septembrie 2021 pentru Europa,Statele Unite si alte parti.

Realizat pe 30.000 de persoane în vârstă de peste 18 ani în Statele Unite şi Mexic NOVAVAX si-a demonstrat eficienta pe ouă treimi care au fost vaccinate cu două doze de vaccin la trei săptămâni, iar o treime cu placebo.

S-au înregistrat 77 de contaminări cu SARS-CoV-2, dintre care 14 în grupul vaccinat, iar restul în grupul placebo. Nici o persoană vaccinată nu s-a îmbolnăvit moderat sau grav, iar în celălalt grup s-au înregistrat 14 astfel de cazuri.

S-a constatat ca vaccinul este la fel de eficient împotriva mai multor variante de SARS-CoV-2, inclusiv împotriva variantei britanice – dominantă în Statele Unite – şi în rândul populaţiei cu risc mare din care fac parte bătrâni şi persoane cu probleme cronice de sănătate.

Laboratorul Novavax lucrează în domeniul dezvoltării vaccinurilor de peste 30 de ani – însă nu a pus pe piaţă niciun vaccin până în prezent iar vaccinul împotriva covid-19 Novavax este finanţat, în parte, de către guvernul american.

Vaccinurile împotriva covid-19 învaţă corpul să recunoască virusul, mai ales proteina ”spike” a acestuia, şi să să lupte împotriva acestuia.

Vaccinul anticovid Novavax are la bază ”copii” cultivate în laborator ale acestei proteine.

Aceasta este o tehnologie cu totul diferită faţă de celelalte vaccinuri aflate în uz, dintre care unele transmit instrucţiuni corpului pentru ca acesta să producă proieina spike.

Vaccinul Novavax poate fi depozitat în frigidere obişnuite şi poate, astfel, fi uşor distribuit comparativ cu Pfizer si Moderna ,titreaza https://www.news.ro/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu