Statul isi baga adanc mainile in buzunarele contribuabililor.Vezi ce taxe cresc de la 1 august!

Statul isi baga adanc mainile in buzunarele contribuabililor.

Desi premierul Nicolae Ciuca asigura romanii ca nu se vor mari sau introduce noi taxe in acest an , realitatea este insa cu totul alta.

Revezi si : minadestiri.ro/nicolae-ciuca-a-declarat-ca-anul-acesta-nu-va-fi-modificat-sistemul-de-impozitare-si-nu-vor-fi-introduse-taxe-noi

Schimbarea codului fiscal aprobata de catre executiv se va aplica in unele domenii de la 1 august 2022.

Cu precizarea ca ajustarea taxelor care sunt asumate de Guvern au fost discutate cu mediul de afaceri , executivul a adoptat ca date de referinta 1 august 2022 si 1 ianuarie 2023.

Astfel , de la 1 august 2022 , acciza pe tutun si alcool va creste iar romanii vor scoate mai multi bani pentru a-si intretine viciile , fumatul si consulmul de bauturi alcoolice.

Incepând de luna viitoare, creştere nivelul accizei totale pentru ţigarete, de la 563,97 lei/1.000 ţigarete la 594,97 lei/1.000 ţigarete.

S-a adoptat si nou calendar de creştere graduală a nivelului accizei totale pentru ţigarete, ţinând cont de necesitatea respectării legislaţiei unionale în domeniul produselor din tutun, securizarea veniturilor bugetare şi asigurarea predictibilităţii fiscale necesară sectorului.

In hotararea de vineri , Guvernul a precizat :

Ţinând cont de faptul că pentru produsele din tutun prelucrat supuse accizelor armonizate a fost stabilit anterior un calendar de creştere graduală a nivelului accizelor, precum şi similitudinea dintre această categorie de produse şi tutunul încălzit, se propune stabilirea unui tratament similar pentru produsele din tutun încălzit, prin introducerea unui calendar de creştere graduală a nivelului accizelor pentru aceste produse.Totodată, pentru egalitate de tratament în ceea ce priveşte taxarea produselor supuse accizelor nearmonizate, se propune majorarea nivelului accizelor şi pentru lichidul care conţine nicotină prin instituirea unui calendar de creştere graduală a accizei pentru acest produs.

Indiferent cat de frumos ambaleaza executivul aceste mariri de taxe , ele se vor reflecta tot in buzunarele consumatorului final care va plati mai mult pentru achizitionarea acestor produse pentru ca statul , la randul sau , sa incaseze bani mai multi la buget.

Foto : realitatea.net

Distribuie pe:

Lasă un comentariu