Stagiu județean de pregătire a scafandrilor, la Belis

Stagiu județean de pregătire a scafandrilor, Stagiu județean de pregătire a scafandrilor, la Belis, Stiri Turda - MinaDeStiri

Stagiu județean de pregătire a scafandrilor, la Belis

În perioada 17–20 iunie a.c., pe lacul clujean Beliș s-a desfășurat un stagiu județean de pregătire a scafandrilor din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.


Astfel, șapte scafandri (angajați și voluntari) au participat la această formă de pregătire ce a avut ca tematică scufundarea la mare adâncime, respectiv până la 47 de metri, în condiții de vizibilitate extrem de scăzută.

Vezi și: Salvamontisti clujeni reatestati ca salvatori montani-acestia fac parte din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Scafandrii au folosit o aparatură de respirat cu circuit închis, scenariile de pregătire având în prim-plan perfecționarea lucrului în echipă.


Stagiul județean de pregătire va fi urmat, în cursul lunii iulie, de un exercițiu național de scufundări pentru scafandrii din serviciile Salvamont, care se va desfășura la Gura Apei, în județul Hunedoara.

Sursa: Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *