Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii.

Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end iar toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii.

Vezi si : https://minadestiri.ro/iubitorii-sporturilor-de-iarna-pe-partia-de-la-baisoara/

Consiliul Judetean Cluj anunta :

Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriSporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiri𝐒𝐟𝐚𝐫𝐬𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐩𝐭𝐚𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐩𝐫𝐞𝐥𝐮𝐧𝐠𝐢𝐭 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣

Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriSporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriIubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de încă o zi plină pe pârtiile din Cluj, în continuarea weekendului ce va urma.

Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriSporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriAstfel, inclusiv luni, 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, declarată zi nelucrătoare, vor fi deschise toate cele patru zone schiabile principale din județ, respectiv: Mărișel, Muntele Băișorii, Buscat și Feleacu.

Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet., Sporturile de iarna la liber pe partiile din judet in week end-toate resorturile vor fi deschise si luni de Ziua Unirii., Stiri Turda - MinaDeStiriAvând în vedere numărul mare de intervenții la care a fost solicitat în ultimul timp pe pârtii, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, revine cu următoarele 𝐫𝐞𝐜𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐢:

• Alegeți un echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător, din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și al reglajului legăturilor, greutății corporale și nivelului dumneavoastră de pregătire.

• Schiați în așa fel încât să nu puneți în pericol viața altui schior sau să îi cauzați acestuia vreun prejudiciu.

• Adaptați-vă viteza și maniera proprie de a schia conform pregătirii tehnice, condiției fizice, stării zăpezii, gradului de dificultate a pârtiei, condițiilor atmosferice și densității traficului de pârtie.

• Alegeți cu grijă traiectoria pe care urmează să coborâți, în scopul protejării schiorilor aflați în aval.

• Depășiți schiorul aflat în aval fie pe partea dreaptă, fie pe partea stângă, cu condiția ca această depășire să fie suficient de largă pentru a evita o eventuală evoluție neașteptată a celui ce urmează să fie depășit.

• Asigurați-vă, printr-un examen atent al traficului din amonte și al celui din aval, că atât dumneavoastră, cât și alți schiori sunteți în afara oricărui pericol, cu ocazia traversării unei pârtii sau a reluării parcursului, după o oprire temporară pe pârtie.

• Evitați staționarea pe pârtie, mai ales pe porțiunile înguste ale acesteia sau pe cele lipsite de vizibilitate.

În cazul căderii, eliberați pârtia în cel mai scurt timp posibil.

• Utilizați numai marginea pârtiei pentru urcarea sau coborârea pe jos, fără schiuri.

• Respectați indicatoarele de semnalizare și balizele de marcare instalate pe pârtie și pe traseele de schi pentru agrement: Nu schiați în pădure, Nu coborâți direct, Interzis săniușul, Nu circulați pe pârtie.

• Respectați marcajele internaționale pentru gradele de dificultate ale pârtiilor de schi: verde-foarte ușor, albastru – ușor, roșu-mediu, negru – dificil.

• Nu folosiți mijloace de alunecare improvizate, tip pungi sau capace de plastic, nu sunt controlabile și generează accidente grave.

• Anunțați echipa locală Salvamont, direct, prin Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon 0-SALVAMONT (0725.826.668) sau prin Serviciul 112 în cazul producerii unui accident pe pârtie, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.

Foto : https://www.facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu