Noi schimbari in invatamant-Sorin Campeanu spune ca noul pachet legislativ privind educatia trebuie pus in consultare publica cat mai repede.

Sorin Campeanu spune ca noul pachet legislativ privind educatia trebuie pus in consultare publica cat mai repede.

Revezi aici : minadestiri.ro/sorin-campeanu-anunta-structurarea-pe-5-module

Ministerul Educatiei a fost prins pe picior gresit de pandemia de coronavirus , ca de altfel intreg mapamondul.

Din aceste motive , Sorin Campeanu ,impreuna cu echipa din educatie , lucreaza la un nou pachet legislativa care sa fie ddezbatut public si apoi inaintat in Parlament spre aprobare.

Sorin Campeanu :

Este vorba despre pachetul legislativ care va trebuie să fie disponibil în consultare publică cât mai curând. Este vorba despre legile educaţiei. (…) Aceste legi, proiecte, propuneri ne dorim să fie prezentate cât mai rapid, foarte rapid, în primă lectură în Guvern. Lăsate un termen suficient în consultare pentru ca mai apoi să le putem înainte Parlamentului spre dezbatere.

Din acest pachet legislativ, vorbesc doar de legislaţia primară, am căutat să vedem cam ce ar însemna legislaţia secundară şi înseamnă peste 100 de acte normative, hotărâri de Guvern şi ordine de ministru care ar trebui să pregătească sistemul de educaţie, arhitectura de sistem, să clarifice multe lucruri, să elimine suprapunerile, să consolideze legătura dintre şcoală, universitate şi mediul socio-economic, să conecteze mult mai bine elevii şi studenţii la realităţile societăţii, la schimbările tehnologice extrem de rapide şi de accentuate. (…) În septembrie 2023 îmi doresc şi ne dorim cu toţii şi sunt convins – sistemul de educaţie să poată să înceapă pe cu totul alte baze.

In cadrul conferintei „Rolul învăţământului superior românesc în Spaţiul European al Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice”, organizată de DC News la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară acesta a precizat :

Învăţământul dual trebuie să fie atractiv şi pentru a fi atractiv aceste rute (…) trebuie fie şi deschise. Deschise înseamnă că trebuie să aibă acces în învăţământul superior.

Suntem în etapa în care căutăm să găsim modalităţi de sprijin pentru ca universităţile să poată dezvolta programe de învăţământ la nivel de licenţă şi master în sistem dual.

Foto : facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu