Sfantul Nicolae-ocrotitorul copiilor si aparatorul credintei ortodoxe.

Sfantul Nicolae-ocrotitorul copiilor si aparatorul credintei ortodoxe.

Reciteste si : minadestiri.ro/parcul-central-din-turda-l-a-asteptat-ieri-pe-mos-nicolae

Conform legendei , Sfântul Nicolae s-a născut în secolul IV, în provincia Lichia, orașul Patara (Turcia), din părinți care au fost oameni înstăriţi, dar şi foarte credincioşi. 

Se spune ca parintii acestuia si-au dorit mult un copil iar Dumnezeu le-a daruit unul intelept , curajos si umil.

Sfantul Nicolae a ramas devreme fara parinti si si-a impartit averea ramasa mostenire catre cei nevoiasi fara a pastra nimic pentru el.

Chiar daca si-a dorit sa-si petreaca viata in liniste si retras , vointa divina a fost alta iar Nicolae , devenit sfant inca din timpul vietii , a ajuns Arhiepiscop al Mirelor Lichiei.

Bun si intelept , Nicolae dăruieşte lumină şi har credincioşilor fiind considerat ocrotitor al copiilor şi apărător al credinţei ortodoxe.

Ducand o viaţă plină de credinţă a trecut la cele vesnice pe 6 decembrie 343, iar din anul 1087, moaştele sale sunt păstrate la o biserică din Bari, în sudul Italiei.

Credinta ortodoxa spune ca două dintre minunile sale au marcat profund conştiiţa creştinilor şi stau la baza convingerii că Moş Nicolae aduce daruri în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Conform ziarulunirea.ro , se spune că o familie săracă avea trei fete. Şi, atunci când acestea au crescut, părinţii s-au gândit că o viaţă „uşoară” ar fi soluţia la sărăcia în care trăiau. Sfântul Nicolae a avut însă un alt plan cu ele şi le-a salvat sufletele, pe rând, punându-le la fereastră câte o pungă cu bani.

Se mai povesteşte că Sfântul ar fi salvat de la naufragiu, prin rugăciune, niște marinari, iar de atunci aceştia îl cinstesc şi îl consideră ocrotitorul lor.

Moș Nicolae este astfel un personaj legendar și mitic care le aduce cadouri copiilor în ajunul sărbătorii de Sfântul Nicolae, și anume în seara de 5 decembrie.

Daca pe data de 6 decembrie ninge , se spune că Moşul îşi scutură barba şi iarna poate să înceapă.

Este ziua în care binele învinge, prin credinţă, răul, iar în popor este numită Sânicoara iar oamenii se gândesc deja la Ignat şi la pregatirea Sărbătoarii Crăciunului.

Foto : bestkids.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu