Sedința Colegiului Prefectural condusă de prefectul județului Cluj, domnul Tasnádi István-Szilárd, alături de doamna subprefect Irina Munteanu.

Vineri,27 august 2021, a avut loc ședința Colegiului Prefectural condusă de prefectul județului Cluj, domnul Tasnádi István-Szilárd, alături de doamna subprefect Irina Munteanu.

Citeste aici : https://minadestiri.ro/prefectura-cluj-indeamna-cetatenii-sa-se-vaccineze/

Discutiile au fost despre stadiul pregătirii unităților de învățământ din județul Cluj, din perspectiva începerii anului școlar 2021-2022, în contextul asigurării resursei umane necesare procesului didactic, cât și al funcționării clădirilor.

Pagina Prefecturii https://www.facebook.com/PrefecturaCluj informeaza :

In cadrul ședinței a fost prezentată situația actualizată a demersurilor efectuate de către inspectorul școlar general, doamna Marinela Marc cu privire la stadiul pregătirii unităților de învățământ din județul Cluj, din perspectiva începerii anului școlar 2021-2022, în contextul asigurării resursei umane necesare procesului didactic, cât și al funcționării clădirilor.

Reprezentantul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj, doamna director adjunct dr. Duma Dorina a evidențiat stadiul autorizărilor sanitare ale obiectivelor de învățământ public preuniversitar.Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj, desfășoară în folosul unităților de învățământ, al elevilor în mod special, activități de prevenire pe durata anului școlar.

Acestea privesc analiza situațiilor clădirilor de învățământ sub aspectul siguranței și al securității la incendiu. Școala „altfel” este un alt proiect desfășurat de către personalul ISU în vederea efectuării activităților de pregătire prin executarea de exerciții de evacuare în caz de incendiu și prin Programul de voluntariat „Salvator din pasiune”.

În completarea acestor programe și proiecte se desfășoară în mod regulat campanii de informare preventivă în cadrul tuturor unităților de învățământ preuniversitar de pe raza județului.În conformitate cu Planul Teritorial Comun de Acțiune, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a prezentat situația cu privire la creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic, respectiv, prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului.Jandarmeria Română – Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj a sumarizat situația privind numărul de misiuni executate în zona instituțiilor de învățământ.

Faptele antisociale constatate de către efectivele de jandarmi pe timpul executării misiunilor în zona școlilor, numărul de efective folosite și activitățile educative desfășurate pe parcursul anului școlar 2020 – 2021, au fost prezentate succint.Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a sintetizat, de asemenea, activitățile care au avut loc pentru asigurarea climatului siguranță civică în zona unităților școlare în anul școlar 2021-2022.

În acest sens, în cadrul instituției, începând cu 09.09.2020, Biroul Siguranță Școlară funcționează ca structura de specialitate responsabilă de crearea și păstrarea unui climat de siguranță în instituțiile de învățământ.

Principalele activități în domeniul siguranței școlare s-au derulat având reper de bază măsurile dispuse la începutul anului de învățământ 2020-2021 prin Planul Teritorial Comun de Acțiune.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu