Se modernizează stațiile de epurare din județ

, Se modernizează stațiile de epurare din județ, Stiri Turda - MinaDeStiri

Alin Tișe, președintele consiliului județean Cluj

👉🏻 Sistemele de epurare ale Companiei de Apă „Someș” vor fi modernizate cu bani europeni. ​
📑 Vineri, 20 noiembrie 2020, a avut loc semnarea contractului de lucrări ce prevede modernizarea stațiilor de epurare a apelor uzate din localitățile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Huedin din județul Cluj, respectiv Zalău, Cehu Silvaniei și Sărmășag din județul Sălaj.
💶 În valoare de 86.030.000 lei, fără TVA, această nouă investiție este parte a mega-proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020.
ℹ️ Marele merit al acestei noi investiții pe care o derulăm cu ajutorul fondurilor europene este că va contribui la reducerea poluării mediului, printr-o și mai eficientă epurare a apelor uzate. Totodată, pe lângă beneficiile legate de protejarea sănătății cetățenilor deserviți, va avea loc și o reducere a costurilor de operare a stațiilor de epurare”. Pe lângă lucrările efective de modernizare și reabilitare a instalațiilor din cadrul celor șapte stații de epurare, proiectul va contribui semnificativ la îmbunătățirea managementului nămolului provenit din tratarea apelor uzate.Una dintre cele mai importante investiții din proiect este cea de realizare, în cadrul Stației de Epurare Cluj-Napoca, a unei instalații moderne de uscare și valorificare termică a nămolului. ​Durata de implementare a acestei investiții este de maxim 30 de luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor.
Distribuie pe:

Lasă un comentariu