Sangele preparat corespunzator e considerat delicatesa.

In cateva colturi de lume sangele preparat corespunzator e considerat delicatesa consumandu-se chiar la micul dejun.

Consumul de sânge la micul dejun este un lucru care cu greu ți-ar trece prin cap, dar el este popular în Europa și Asia, în Spania și Kenya. Felul de mâncare se numește în anumite părți budincă de sânge, budincă neagră, cârnat cu sânge sau sângerete, la noi, în România.

Vezi si https://minadestiri.ro/2020/12/15/curiozitati-culinare-de-craciun/

După cum spune și numele, este făcut din sângele animalelor, al porcilor, vacilor, oilor sau al caprelor, în funcție de țara în care este preparat. Cârnatul cu sânge este obținut, de obicei, prin amestecarea sângelui animalului cu făină de ovăz și un alt agent de legătură.

Poate fi consumat prăjit, făcut la grătar sau chiar și rece. În Irlanda, este unul dintre felurile de mâncare obișnuite la micul dejun. În Taiwan, oamenii se bucură de sângerete făcut din orez lipicios și sânge de porc.

Sursa https://incredibilia.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu