Samsarii de masini nu respecta legea-Guvernul intra cu picioarele in combinatiile lor!

Guvernul intra cu picioarele in combinatiile samsarilor de masini care nu respecta legislatia in vigoare.

Este cunoscut modul de operare al celo care importa masini din strainatate prin care eludeaza legea ,,sarind,, peste plata TVA ului.

Vezi si : https://minadestiri.ro/a-fost-lansat-la-turda-portalul-online-pentru-servicii-publice/

Odata incheiat acordul intre RAR si ANAF preturile autoturismelor de import vor creste cel putin cu cota TVA de 19 % iar cel ce va fi afectat este cumparatorul final.

In proiectul de lege se precizeaza ca ar putea fi obligati importatorii sa inscrie personal la RAR autovehicolul importa inainte de a il instraina :

Dacă o firmă cumpără o mașină din Germania, în mod normal ar trebui să vină cu mașina în țară, să-i facă omologarea la RAR și în urma revânzării, la prețul de factură cu care a fost achiziționată în Germania, ar trebui să-i pună partea de TVA, care implicit îi ridică prețul.

În condițiile în care se fac mai multe acte succesive, cu tot soiul de firme fantomă, practic statul este eludat de TVA.Statisticile oficiale arată că bugetul de stat ar fi pierdut peste un miliard de lei în ultimii cinci ani, din aceste afaceri. Samsarii spun că modificarea legislativă îi vizează pe cei care au firme, care în ultimii ani au făcut averi colosale.

Nu este pentru unul care aduce o mașină cu platformă, și nu știu ce. E pentru cel care o ia pe firmă, o ia netă și acela trebuie să apară și la RAR. Ăla, automat, la 30.000 de euro, 19%, își ia 6.000 de euro.

Și când te duci la înscris numerele, n-o să mai scrie Vasile Gheorghe o ia pentru firma cutare, o să apară firma direct pe brief.

Vezi asta : https://www.stiridecluj.ro/economic/masinile-second-hand-s-ar-putea-scumpi-samsarii-primesc-o-lovitura-dura-din-partea-guvernului

Distribuie pe:

Lasă un comentariu