Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri 𝟏𝟔 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢 𝐢𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐬𝐚𝐫𝐛𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐢𝐚𝐫𝐧𝐚

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Vacanța de sărbători a adus un număr mare de turiști în cele două domenii schiabile Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri din județ care au funcționat în această perioadă: Buscat și Mărișel.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Nu au lipsit, însă, accidentările pe pârtii, astfel că salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și cei ai formației Salvamont Vlădeasa au fost solicitați în 16 cazuri în perioada 22 decembrie 2023 – 2 ianuarie 2024.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Pe pârtia Buscat, salvamontiștii au intervenit la 14 cazuri, dintre care două victime au trebuit predate ambulanțelor, Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri iar pe pârtia Mărișel la două accidentări.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Vă reamintim cum ar trebui să procedați dacă sunteți martorii unui accident pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă:

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Nu intrați în panică.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Protejați victima prin marcarea locului accidentului prin amplasarea unei perechi de schiuri în X la 4-5 metri în amonte.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Anunțați echipa Salvamont aflată pe domeniul schiabil sau apelați telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668).

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți nimănui să facă acest lucru, decât dacă se află sub influența directă a unui factor de risc care îi pune viața în pericol sau îi provoacă afecțiuni medicale imediate. Orice căzătură după care victima se resimte trebuie tratată ca având un posibil traumatism la coloană, necesitând imobilizare și transport adecvat. Nu permiteți „binevoitorilor” sau „salvatorilor de ocazie” să miște sau să transporte pe brațe, târâș sau improvizat victima.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Dacă victima este inconștientă verificați pulsul, respirația, gura victimei și eliberați căile aeriene și, în lipsa pulsului sau a respirației, începeți manevrele de resuscitare indiferent de nivelul dumneavoastră de pregătire.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Discutați cu victima și observați dacă este coerentă în exprimare. Observați dacă prezintă hemoragii puternice, care reușesc să treacă prin echipament. Identificați locul hemoragiei și încercați să faceți compresie.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Nu încercați să aduceți în poziție anatomică membrele sau corpul victimei indiferent de poziția acestuia, se pot produce leziuni cu efect ireversibil sau pot fi fatale.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Protejați termic persoana accidentată, discutați permanent cu ea, urmăriți o eventuală schimbare a culorii feței și așteptați până sosesc echipele Salvamont.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Nu uitați, echipele Salvamont sunt singurele structuri care dețin competența legală, personal pregătit profesional şi atestat pentru a interveni în soluționarea accidentelor montane în care sunt implicate persoane cu afecțiuni medicale.

Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Salvamontistii la datorie in perioada Sarbatorilor-16 interventii la Buscat si Marisel., Stiri Turda - MinaDeStiri Apelați cu încredere la prietenii dumneavoastră de pe cărările munților – SALVAMONT România!

Foto : facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu