Aberatie guvernamentala-salariatii part time vor plati taxe corespunzatoare salariului minim pe economie.Firmele anunta concedieri in masa!

Salariatii part time vor plati taxe corespunzatoare salariului minim pe economie.

Guvernul Ciuca continua lupta impotriva IMM urilor care , conform Ordonantei de schimbare a Codului Fiscal spune ca , cei angajati part time vor fi taxati ca si cei cu salariul minim.

Revezi si : minadestiri.ro/de-la-1-august-se-aplica-7-modificari-ale-codului-fiscal-prin-intrarea-in-vigiare-a-ordonantei-16-2022

Pe langa alte cresteri de taxe ce au intrat in vigoare de la 1 august 2022 aceasta este o masura care va determina angajatorii sa renunte in masa la cei cu munca part time.

Este o masura care reflecta clar foamea de bani la bugetul national si care mareste povara IMM urilor prin marirea aberanta a taxarii muncii pentru programul redus.

Potrivit unui sondaj realizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), 59,7% dintre respondeți au spus că vor face concedieri în rândul angajaților part-time, titreaza alba24.ro.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2023 , modificarile la Codul Fiscal vor aduce noi biruri pe IMM uri in plina criza economica.

Conform specialistilor in economie , firmele vor apela in procent crescut la munca la negru.

Foto : realitatea.net

Distribuie pe:

Lasă un comentariu