Ridicarea graduala a restrictiilor posibila dupa 1 iunie-vezi cine spune asta.

Ridicarea graduala a restrictiilor posibila dupa 1 iunie-vezi cine spune asta.

Vezi aici trendul ratei infectarii la Cluj Napoca : minadestiri.ro/clujul-coboara-sub-7-la-1-000-de-locuitori/

Andrei Baciu ,secretar de stat in Ministerul Sanatatii , a declarat că o relaxare a restricțiilor după 1 iunie ar fi posibilă, având în vedere că numărul zilnic de cazuri COVID-19 se află într-o ușoară scădere. 

Acesta a spus ca scaderea usoara din ultimul timp a ratei infectarii da speranta ca de la 1 iunie ar putea fi ridicate gradual unele restrictii.

Secretarul de stat a mai spus ca e posibil sa ne intoarcem incet la viata normala undeva dupa acasta data :

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp.

Aceiasi retorica vine si din partea premierului vis a vis de relaxare insa acesta precizeaza ca acest lucru ar fi posibil cu conditia ca populatia sa se vaccineze intr-un numar cat mai mare.

Prim-ministrul Romaniei ,Florin Citu , a spus că începând cu această data se dorește revenirea la normalitate a României și că ne putem aștepta ca restricțiile din starea de alertă să fie eliminate.

Rata la sfarsitul lui martie 2021 la Cluj Napoca : stiriturda.net/noi-restrictii-impuse-in-cluj-napoca-intra-in-vigoare-din-28-martie-2021/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu