Restrictiile sanitare din Romania-unde ne aflam raportat la alte state?

Restrictiile sanitare din Romania-unde ne aflam raportat la alte state?

Valul al treilea al pandemiei a cuprins intreaga lume iar virulenta noilor tulpini a determinat ca fiecare stat sa ia masuri sanitare dure pentru limitarea efectelor pandemice.

Poate ai ratat : minadestiri.ro/valul-trei-al-pandemiei-noi-propuneri-de-restrictii-vezi-care-sunt-acestea/

In acest context in Romania au aparut proteste vis a vis de noile restrictii ,oamenii facand referire la situatia din alte state europene si cerand eliminarea unora dintre ele.

Cu toate astea se pare ca Franta,Italia ,Grecia si Germania au luat masuri mult mai dure venind astfel in intampinarea valului trei al pandemiei.

Din punctul de vedere al unui studiu facut de Universitatea Oxford referitor la duritatea masurilor anti COVID s-a ajuns la concluzia ca ,cele mai dure masuri au fost luate de Italia , Irlanda si Grecia.

Universitatea Oxford mai anunta ca masuri mai dure au luat in aceasta perioada state ca Cehia, Austria,Polonia si Germania.

Tarile din fosta zona sovietica au cele mai mici restrictii si aici se amintesc Rusia ,Ucraina si Republica Moldova.

Franța a intrat într-un lockdown de o lună din 20 martie în cea mai mare parte a țării. Magazinele neesențiale sunt închise, la fel ca restaurantele și cafenele. Emanuel Macron a fost criticat dur de medici pentru restricțiile prea blânde, dar președintele Franței a evitat un lockdown deoarece sondajele nu-i sunt deloc favorabile în lupta cu Marine Le Pen.

Italia a adoptat din nou măsuri dure, iar în mare parte din țară sunt închise școlile și restaurantele. În plus, Paștele Catolic va fi un lockdown total în toată țara, iar oamenii nu vor avea voie să facă deplasări lungi fără un motiv întemeiat.

Germania are restricții dure impuse doar în anumite zone. Angela Merkel și-a dorit un lockdown total de Paște, însă a anulat măsurile la scurt timp după anunțarea lor. Problema este că Germania se apropie de noi alegeri, iar partidul creștin-democrat, cel din care face parte și Merkel este în scădere.

Restricții importante există și în țări precum Marea Britanie sau Olanda.

Se pare ,vazand statisticile Universitatii Oxford, ca Romania nu este intre statele ce au cele mai dure restrictii iar in acest caz se pune intrebarea daca protestele sunt justificate.

Citeste si aici : stiriturda.net/guvernul-trebuie-sa-analizeze-daca-restrictiile-sunt-bune/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu