Reguli prestabilite in vederea inceperii noului an scolar 2021-2022.

Reguli prestabilite in vederea inceperii noului an scolar, Reguli prestabilite in vederea inceperii noului an scolar 2021-2022., Stiri Turda - MinaDeStiri

Reguli prestabilite in vederea inceperii noului an scolar 2021-2022.

Vezi si aici :https://minadestiri.ro/ieri-au-inceput-scoala-elevii-din-clasele-terminale/Cifrele pandemice escaladeaza in pragul inceperii noului an scolar iar autoritatile sunt nevoite sa ia toate masurile pentru a diminua propagarea virusului in scoli.

S-a anuntat astfel de catre Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei ca s-a hotarat ca pana la incidenta de 6 la 1000 de locuitori cursurile sa se desfasoare cu prezenta fizica.

Dupa depasirea acestei cifre toate scolile vor intra in online cu exceptia scolilor speciale.

Ioana Mihaila a punctat :

Când va apărea un caz pozitiv în clasă: la preșcolar și clasele 0-6, elevii din clasa respectivă vor continua online timp de 14 zile. Se poate reveni începând cu ziua 8 după testarea antigen rapidă. Testarea se organizează în școli sau prin mobilizarea echipelor de la DSP

In cazul apariției unui elev pozitiv într-o clasă din ciclul 7-12, pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua față în față. Pentru elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală, se intră în scenariul online pentru 14 zile și testare după 8 zile.

Orele de sport se vor desfășura în condiții normale, până în momentul în care rata de infectare va depăși 2 la mia de locuitori. În acest caz, orele de educație fizică și sport se vor ține afară, în curtea școlii.

Sursa foto : http://edupedu.ro

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *