PSD da ultimatum coalitiei de guvernare-social democratii doresc plafonarea preturilor la carburanti.

PSD da ultimatum coalitiei de guvernare astfel ca social democratii doresc plafonarea preturilor la carburanti.

Coalitia de guvernare sta pe un butoi cu pulbere in ultimele zile.

Totul porneste de la criza energetica care atrage dupa ea explozia preturilor in toate domeniile.

S-a ajuns din nou la situatia din februarie 2022 cand in coalitie se canta pe mai multe voci iar masurile intarziau sa apara.

Vezi si : minadestiri.ro/ziua-cutitelor-lungi-in-coalitia-de-guvernare

Intr-un comunicat al PSD se arata :

Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți. Ministerul Energiei trebuie să prezinte urgent propunerea de legiferare.

PSD salută acordul partidelor din Coaliție cu privire la necesitatea unei intervenții hotărâte din partea Guvernului pentru combaterea creșterii prețurilor la carburanți. În acest sens, PSD solicită ministrului Energiei, Virgil Popescu, să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv, fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens. 

Totodată, PSD subliniază că orice întârziere a unei decizii din partea Executivului în această privință afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor. Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru.

Așadar, nu mai e timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri.Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare.

O varianta pusa pe masa Guvernului ar fi plafonarea pretului combustibilului la pompa la maxim 7 lei pe un litru.

Foto : facebook.com/CiolacuMarcel

Distribuie pe:

Lasă un comentariu