Protestul #alaturideRobert a ajuns și la Turda

Protestul #alaturideRobert a ajuns și la Turda

Vezi și: La Cluj e toleranță 0 pentru încălcarea legii

Protestul #alaturideRobert a ajuns și la Turda, Protestul #alaturideRobert a ajuns și la Turda, Stiri Turda - MinaDeStiri

Avocatul Rosu Robert a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Asta a pornit un protest în rândul avocaților, în semn de solidaritate cu colegul lor.

Aveți mai jos mesajul unui coleg de breaslă cu Robert în care explică de ce s-a ajuns la acest protest.

In cursul zilei de ieri mai mulți avocați turdeni au protestat în semn de solidaritate cu colegul lor.

Protestul #alaturideRobert a ajuns și la Turda

Raluca Andreea, avocat

De ce am pus frame-ul #alaturideRobert ?! Robert este colegul avocat condamnat pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta la 5 ani de inchisoare ! Potrivit Parchetului , acesta se face vinovat ca si-a exercitat persuasiv profesia de avocat !

„Inculpatul Roşu Robert, prin prezentarea sa în faţa comisiei, prin prezentarea punctului de vedere al unei importante societăţi de avocatură, a convins membri comisiei de justeţea cererii de retrocedare formulate de inculpatul Al României Paul.

Astfel, reţinem că activităţile de complicitate pot îmbrăca orice formă, inclusiv simpla prezenţă a unei persoane alături de autorul infracţiunii, astfel încât să i se dea acestuia siguranţa sau încrederea că acţiunile sale sunt sortite succesului.

În plus, în cazul de faţă, inculpatul Roşu Robert, prezentându-se alături de inculaptul Al României la şedinţa Consiliului de Adminsitraţie al ICDPP, prezentând un volum important de informaţii referitoare la termeni juridici, dificili de înţeles de către persoane fară pregătire juridică, prezentând noţiuni ca “daune cominatorii”, a influenţat decizia luată de membri prezenţi în mod covârşitor.

De altfel, din declaraţiile membrilor rezultă în mod indubitabil că prezenţa unui avocat (respectiv inculpatul), care susţinea în mod convingător situaţia imobilului, care le-a înmânat documente în sprjinul celor afirmate, care prezenta siguranţă în expunerile făcute, au contat în luarea deciziei de a fi de acord cu solicitarea de retrocedare.” – citat din motivele de apel contra solutiei de ACHITARE de la fond !

Fragment din hotărârea de ACHITARE:
„Instanta constata ca probele administrate in cursul urmaririi penale si in cursul cercetarii judecatoresti nu confirma savarsirea de catre inculpatul Rosu Robert Mihaita a acestei infractiuni (n.red. – trafic de influenta).

Toate probele administrate in cursul urmaririi penale si in cursul cercetarii judecatoresti releva faptul ca inculpatul Rosu Robert Mihaita a desfasurat o activitate normala de avocat al societatii Reciplia SRL, fara sa fi comis vreo fapta de pretindere ori de primire a unor bunuri in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa functionarii publici competenti sa dispuna restituirea bunurilor revendicate de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe.

Toate activitatile de avocat au fost desfasurate de inculpatul Rosu Robert Mihaita alaturi de alti colegi avocati din cadrul societatii de avocatura din care face parte, respectiv Societatea Tuca, Zbarcea si Asociatii, fara sa existe vreo proba ca inculpatul Rosu Robert Mihaita a cunoscut despre intelegerea ilicita dintre inculpatii Truica Remus si Al Romaniei Paul Philippe, privind traficul si cumpararea de influenta.”

Astept cu nerabdare motivarea deciziei ICCJ care a schimbat solutia de achitare in cea de condamnare! Daca ea va fi un copy paste al motivelor invocate de catre Parchet , profesia de avocat a murit! Justitia este in agonie de mult timp! PS- nu il cunosc personal pe coleg dar solidaritatea trebuie sa existe

Sursa social-media

Distribuie pe:

Lasă un comentariu