Protest al politistilor la Cluj Napoca-s-a solicitat aplicarea legii salarizarii.

Protest al politistilor la Cluj Napoca-s-a solicitat aplicarea legii salarizarii.

Revezi aici : minadestiri.ro/guvernul-arunca-firimituri-pensionarilor-nevoiasi-dar-pluseaza-din-nou-la-salariile-bugetarilor

Astazi , Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual, a organizat un miting de protest al politistilor care sunt nemultumiti ca nu se aplica legea salarizarii si in cazul lor.

Atragand atentia ca numarul demisiilor in randul cadrelor de politie este in continua crestere din 2017 pana azi , sindicalistii au averizat ca proteste ca acesta vor avea loc in toata tara.

Conform stiridecluj.ro , reprezentatii protestatarilor au punctat :

,,Noi simțim politica dezastruoasă a guvernelor din ultimii 30 de ani. Mesajul este îndreptat către cetățean. Trăim aceste neajunsuri. Deși suntem obligați să aplicăm legi dezbătute și promulgate în Parlament, nouă nu ni se aplică o lege aprobată în 2017. Ei își aplică pentru ei legile pe care ei le doresc, dar pentru noi, care trebuie să asigurăm ordine public în țara asta, nu aplică legea, deși ar trebui să o facă de la 1 ianuarie 2023.

Românilor le spunem că un polițist la început de carieră primește un salariu de 2.200 de lei. Cu 2.200 de lei polițistul debutant din Cluj-Napoca trebuie să ceară bani părinților și cunoscuților pentru a-și achita chiria în Cluj.

Să nu uităm că un polițist nu își alege locul de muncă, ci merge unde este trimis. Dacă Ministerul îl salarizează mizer, serviciul pe care îl va furniza, probabil că va fi la fel. 

Ne dorim aplicarea legii salarizării, pentru că ne dorim normalitate și predictibilitate în salarizare. Trebuie să știu ca polițist ce salariu am și ce pot face cu el. Nu dorim să ne îmbogățim, ci ne dorim un trai decent și să putem întreține o familie, așa cum tot românul își dorește.,,

Foto : stiridecluj.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu