Programul Start Up Nation debuteaza pe 19 iulie-se acorda granturi de pana la 200.000 de lei pentru cei ce incep afaceri.Vezi in ce conditii!

Ministrul Antreprenoriatului si Turismului , Daniel Cadariu , a anuntat azi ca programul Start Up Nation debuteaza pe 19 iulie.

Se acorda granturi de pana la 200.000 de lei pentru cei ce incep afaceri insa in anumite conditii.

Revezi si : minadestiri.ro/ministrul-antreprenoriatului-si-turismului-va-anunta-marti-data-deschiderii-start-up-nation-2022

Daniel Cadariu a precizat:

Ediția Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate față de primele două ediții: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozați pentru pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din Diaspora cu 1000 de beneficiari.

Până pe 19 iulie, toți cei interesați au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului. Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcționa, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerțului.

Referitor la bugetul alocat in acest an , ministrul a adugat :

Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament, 20 de milioane credite bugetare.

Bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei. În urma discuțiilor avute la MF am primit asigurarea că vom primi finanțare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program.

Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei prntru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă și de maximum 100.000 de lei pentru cei care vor crea doar un loc de muncă.

Prin Program se finanțează cererile de finanțare completate prin formularul de înscriere , în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

a) Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul Programului:

– Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

b) Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului:

– Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

Foto : startupcafe.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu