Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată.
Reciteste aici : https://minadestiri.ro/razvan-chereches-despre-omicron/
Chiar daca inca nu s-a stabilit cu certitudine faptul ca tulpina supermutanta a noului coronavirus depistata in Africa de Sud ar fi mai periculoasa , pana la noi ordine statele lumii isi inchid garnitele pentru mai multe tari din zonele afectate ale Africii.
OMS arata ca :
Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron.
Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată.
În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce.
La fel ca si la aparitia variantei DELTA si in cazul variantei OMICRON simtomatologia este diferita.
Revezi si : https://stiriturda.net/tulpina-indiana-revizuieste-simtomatologia-covid-19/?swcfpc=1
O prima evaluare spune ca la cei infectati cu OMICRON nu dispare mirosul si gustul acestia prezentand doar oboseala si stare gripala medie in jr de 1-2 zile.
OMS monitorizeaza cu atentie insa rapoartele producatorilor de vaccinuri care in cateva saptamani trebuie sa decida daca serurile actuale au eficienta in fata noii tulpini.