Primaria Turda a declarat razboi ambroziei-continua cosirea plantei alergene de pe domeniul public.

Primaria Turda a declarat razboi ambroziei-continua cosirea plantei alergene de pe domeniul public.

COMUNICAT pe pagina Primariei Turda https://www.facebook.com/PrimariaTurdaOficial :

În perioada 5.10.2021-01.11.2021, continuăm campania de cosire a ambroziei pe domeniul public.

Acțiunile se vor desfășura în intervalul orar 10:00-15:00.

Planta Ambrosia artemisiifolia are un puternic efect alergen pentru cei cu un sistem imunitar hipersensibil, iar efectele climatice din ultima perioadă au favorizat răspândirea acestei buruieni înflorind și la sfârșitul lunii septembrie.

Astfel, în perioada următoare continuăm campania de cosire a acestei buruieni pe domeniul public al municipiului nostru.

De asemenea, rugăm toți agenții economici autorizați și cetățenii Municipiului Turda care dețin terenuri să se mobilizeze în vederea desfășurării acestei acțiuni de cosire pe domeniile private (în curți și grădini).

Buruiana Ambrosia artemisiifolia – Iarba pârloagelor cosită va fi colectată în saci, de către cetățeni și colectată de SC Prival Ecologic Service SA în fiecare prima zi lucrătoare a fiecărei luni calendaristice din perioada octombrie-noiembrie a acestui an.

Rugăm cetățenii să solicite ridicarea acestor deșeuri vegetale la numărul de telefon:Primaria Turda a declarat razboi ambroziei, Primaria Turda a declarat razboi ambroziei-continua cosirea plantei alergene de pe domeniul public., Stiri Turda - MinaDeStiri0264.421.148, respectiv 0744.916.235.

Primaria Turda a declarat razboi ambroziei, Primaria Turda a declarat razboi ambroziei-continua cosirea plantei alergene de pe domeniul public., Stiri Turda - MinaDeStiriObligativitatea acțiunii de cosire este prevăzută în Legea 62/2018, modificată cu Legea 129/2020, privind combaterea buruienii Ambrosia artemisiifolia.

Revezi si : https://minadestiri.ro/actiuni-de-combatere-a-buruienii-ambrozia-astemisiifolia/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu