Sprijin Pentru Romania-prima transa de 250 de lei a intrat pe cardurile a peste 12.000 de beneficiari.

Prima transa de 250 de lei , acordata celor nevoiasi prin programul Sprijin Pentru Romania , a intrat pe cardurile a peste 12.000 de beneficiari.

Revezi aici : minadestiri.ro/posta-romana-va-distribui-cardurile-electronice-aferente-programului-sprijin-pentru-romania

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene informeaza :

Luni, 20 iunie, a inceput alimentarea cu prima tranşă în valoare de 250 de lei a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” cu care se pot achiziţiona produse alimentare şi mese calde. Voucherele sociale sunt încărcate o dată la două luni cu câte 250 de lei, în patru tranşe până la finalul anului. Mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape: 1) producţia cardurilor de către unităţile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor şi inserarea CIP-ului), 2) împlicuirea şi distribuirea la nivel naţional de către Poşta Română şi 3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor (pentru tranşele 2, 3 şi 4 încărcarea se face automat, procesul decurgând cursiv.

Conform Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale beneficiază de vouchere următoarele categorii de persoane :

  • pensionarii din sistemul public de pensii,
  • pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi
  • beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Marcel Bolos spune :

Dată fiind complexitatea logistică a unui asemenea demers derulat la nivel naţional, pus în practică în numai câteva săptămâni, şi având în vedere că peste 2,5 milioane de persoane se bazează pe acest sprijin financiar pentru asigurarea alimentelor de bază, vreau să subliniez din nou mobilizarea exemplară a emitenţilor de carduri şi a angajaţilor Poştei Române, împreună cu celelalte autorităţi implicate în validarea şi actualizarea permanentă a listelor cu beneficiari. Mobilizare care face parte din seria demersurilor destinate îmbunătăţirii siguranţei alimentare.

Foto : facebook.com/BolosIoanMarcel

Distribuie pe:

Lasă un comentariu