Moment istoric pentru Romania-prima ședință comună condusă de premierii Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.

Prima ședință comună condusă de premierii Romaniei si Spaniei , Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez.

Tema centrala a sedintei a fost focusata pe gasirea unei solutii pentru ca cetățenii români să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă.

Chestiunea este de importanta majora pentru cei peste un milion de romani care traiesc in Spania si doresc sa primeasca cetatenie spaniola.

Chiar daca Spania nu acepta dubla cetatenie este pentru prima data cand diplomatia iberica lasa deschisa o portita in acest demers.

Astfel , cetățenii români care locuiesc în Spania ar putea avea dreptul, în viitorul apropiat, la dublă cetățenie.

 Ambasadorul Romaniei la Madrid , domnul George Bologan a declarat :

Cele două țări vor constitui un grup de lucru pentru ca cetățenii români să nu fie obligați să renunțe la cetățenia română pentru a obține cetățenia spaniolă.

In documentul semnat de premierii Romaniei si Spaniei se subliniaza :

Ambele ţări doresc să ajungă la un acord în cadrul Pactului European privind Migraţia şi Azilul, care să reflecte principiul partajării echitabile a responsabilităţilor şi solidarităţii. Spania îşi reiterează sprijinul pentru integrarea promptă şi deplină a României în spaţiul Schengen şi, la fel ca şi România, îşi reafirmă angajamentul de a susţine dezvoltarea unei zone sigure cu frontiere interne deschise, care să permită neîntrerupta liberă circulaţie a persoanelor.

Foto : agerpres.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu