Previziuni sumbre de la Octavian Jurma-cu OMICRON vom ajunge rapid la 10.000 de infectari zilnic.

Previziuni sumbre de la Octavian Jurma care spune ca ,cu OMICRON ,vom ajunge rapid la 10.000 de infectari zilnic.

Parerea acestuia este ca relaxarie vin prea devreme in contextul in care inca nu am iesit din valul patru.

Vezi si : https://minadestiri.ro/am-atins-varful-valului-patru-natural/

Medicul Octavian Jurma crede ca Romania este din nou in contratimp cu Europa care inchide ferestrele in timpul furtunii in timp ce noi le deschidem.

OMICRON este ingijorarea majora a acestuia :

Așadar, avem în săptămâna 47 o creștere mai mult decât dublă a numărului de spitalizări, urmată în săptămâna 48 de o creștere mai mult decât dublă a numărului de decese. În această săptămâna (S 49) observăm o creștere importantă a numărului de decese care a depășit deja numărul de decese de săptămâna trecută.

Doar astăzi (vineri, 10 decembrie 2021) numărul de decese a crescut de la 54 la 75 de dimineață până seară.Dacă comparăm aceste 21 decese adăugate în jumătate de zi (din săptămâna 49), cu cele 21 de decese de acum două săptămâni (săptămâna 47), optimismul începe să pălească. Nu e prima dată când o nouă versiune a SARS-CoV-2 este subestimată mai ales în discursul politic la debutul valurilor, tocmai pentru că durează 3-4 săptămâni de la creșterea infectărilor până la creșterea deceselor.

Octavian Jurma explica ingrijorat ca noi luam masuri vis a vis de ceea ce a trecut nu vis a vis de ceea ce va veni :

Acesta este motivul pentru care e bine să ne grăbim cu măsurile de prudență când avem în față o versiune nouă și să amânăm etapele de relaxare până când avem suficiente date pentru a fi siguri că ne putem relaxa în siguranță.

Noi nu reacționăm la ceea ce vine, ci la ceea ce a trecut.

Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem și apoi ne mirăm de dezastrul lăsat de furtună.Prin urmare noi ne-am grăbit să adoptăm măsurile de relaxare înainte să aflăm cât de periculoasă este varianta Omicron.

Dacă valul 5-Omicron se dovedește la fel de grav în România ca valul 4-Delta, o să avem nevoie de 3 săptămâni de creștere cu minim 50% pentru a începe să luăm măsuri.

Să sperăm că pregătim de pe acum aceste măsuri, pentru că dacă plecăm de la un platou de 500 de cazuri noi pe zi, o să ajungem cu varianta Omicron la 10.000 de cazuri pe zi în mai puțin de 3 săptămâni 

Foto : http://adevarul.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu