Prețurile de producție avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie cresc cu până la 96%.La astea se adauga costurile de transport si distributie.

Prețurile de producție avizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie cresc cu până la 96%.

Vezi si : https://minadestiri.ro/explozia-preturilor-la-utilitati-sperie-si-autoritatile/

Florin Citu a precizat ca prin pachetul legislativ privind plafonarea prețului la energie, Guvernul va aloca din fondul de rezervă sumele de bani necesare orașelor care furnizează căldură astfel încât să plătească o parte din subvenția la gigacalorie.

Totodata a mentionat ca aceasta este o solutie pentru a iesi din iarna dar ca se lucreaza si la o varianta pe termen lung :

Aș vrea să împărțim aceste nevoi până la finalul anului și după aceea în prima parte a anului viitor, până în aprilie, pentru că o să facem aceste alocări împreună cu câteva alocări pentru Ministerul Sănătății și vreau să avem o situație reală.Știu că este o situație excepțională dar aș vrea să profităm de această situație și să discutăm puțin și despre un plan pe termen mediu și poate mai lung, cum putem să folosim această situație. Acum vom rezolva situația aceasta punctuală, vom subvenționa o parte din gigacalorie din banii de la buget, dar asta nu este o soluție pe termen lung pentru că nu ajută dacă anul viitor ne aflăm în același loc. Aș vrea împreună cu dumneavoastră să ne gândim și la un plan pe termen lung.Cred că în această săptămână vom aloca o parte din sume. De aceea aș vrea să discutăm câteva zone unde sunt sume cam mari. Am văzut la Timișoara, Iași, mai sunt câteva – două sau trei, unde mi se par sumele puțin mai mari. Aș vrea să agreem niște principii, pentru că facem această alocare de sume de la fondul de rezervă.O facem pentru a susține această subvenție la gigacalorie, nu pentru amenzi, plăți restante, pentru a susține o parte din subvenție, pentru a trece această iarnă.Vreau să fim clari dacă cădem asupra principiilor. După aceea o să fie lucrurile mult mai simple. Putem să discutăm cât să dăm pentru fiecare gospodărie, avem o sumă X, sunt nu știu câte Y familii care vor beneficia, împărțim suma la numărul de familii și atunci poate să fie echitabilă. Sunt mai multe variante.Aș vrea să agreăm principiile după care vom aloca aceste sume, ca să nu avem discuții că la un UAT se duc mai mulți bani decât la altul și profităm de situația pe care o avem acolo.Vreau ca aceste sume să fie targhetate (țintite – n.red.), să meargă exact acolo unde este problema. Ele vor face parte din pachetul mai mare pe care îl discutăm și în Parlament, cu plafonarea la prețuri, cu supraimpozitarea profitului etc.

Reciteste si asta : https://stiriturda.net/prioritara-este-cresterea-facturilor-la-utilitati-nu-demiterea-unui-ministru/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu