Premierul Romaniei este optimist-prognozeaza o revenire spre normalitate de la 1 iunie 2021.

Premierul Romaniei este optimist-prognozeaza o revenire spre normalitate de la 1 iunie 2021.

Florin Citu a declarat azi ca in Romania graficul infectarilor a ajuns la un platou cu tendinta descrescatoare chiar.

A precizat ca acset fapt il face sa fie increzator ca ne vom indrepta spre masuri de relaxare undeva in jurul datei de 1 iunie 2021.

Poate ai ratat : minadestiri.ro/vezi-ce-presupune-certificatul-verde-electronic/

Declaratiile premierului despre asta cat si despre certificatul verde de vaccinare le puteti citi mai jos :

Este foarte important să înțelegem măsurile luate și să vedem ce facem în perioada următoare.Cerusem o analiză de la supermarketuri referitoare la ce se întâmplă cu traficul în timpul zilei, la fiecare oră și voiam o analiză în care se ia în calcul și contextul. Analiza durează mai mult, dar vom avea și această analiză.

Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. 

Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați.5 milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată.

Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea.Este nevoie și am spus-o și la întâlnirea cu cultele, este nevoie de o implicare a bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie.

Așa cum arată lucrurile acum, merg în direcția corectă. Din păcate, însă, numărul persoanelor programate este de 700.000.Am ajuns într-o zonă de platou. Pe București avem o stabilizare în ultimele zile.

În județul Timiș scade. Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare.

1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%.

Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune.

Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis. Vaccinarea este singura soluție.Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile.

Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură.

În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.

Avem două luni de zile în care să ne pregătim și sunt sigur că vom găsi soluții pentru toți operatorii economici. 

Florin Citu mentioneaza si importanta implicarii BOR in campania de vaccinare .

Vezi si asta : stiriturda.net/ro-vaccinare-din-15-martie-devin-disponibile-listele-de-asteptare-pentru-programarea-la-vaccinare-impotriva-covid-19/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu