Postul Craciunului sau Postul Bucuriei-credinciosii intra in post de maine pana pe 24 decembrieVezi ce alimente se pot manca!

Postul Craciunului sau Postul Bucuriei incepe maine , 15 noiembrie 2021, si se termina pe 24 decembrie 2021.

Perioada Postului Craciunului este de 40 de zile si este la fel de lunga ca si perioada Postului Pastelui.

La fel ca in primavara se pare ca si de Craciun oamenii vor fi supusi unor restrictii datorita pande,miei de Sars-Cov-2.

Vezi si : https://minadestiri.ro/vacanta-prelungita-de-paste/

Postul Craciunului este unul al bucuriei intrucat premerge Nasterea Domnului Isus Hristos care a venit pe pamant sa salveze oamenii.

Totodata stiintific este stiut ca acest post ajuta sa se purifice organismul prin renuntarea la multe alimente grele si adoptarea unui regim alimentar adecvat.

Fasolea uscată si fasolea verde, spanacul, năutul, sfecla roşie şi varza sunt în primele alimente care trebuie consumate în perioada postului chiar daca le gasim congelate.

Conform https://www.romaniatv.net/ calitatile produselor de mai sus ar fi :

FASOLEA este un aliment recomandat în perioada postului, cu un conținut ridicat de carbohidrați, ceea ce impune precauție la persoanele cu disglicemie. FASOLEA VERDE şi SPANACUL sunt două alimente greu de achiziționat proaspete în această perioadă, dar le putem consuma și dacă sunt congelate, deoarece păstrează o mare parte din încărcătură nutrițională din starea crudă.

NĂUTUL este similar cu fasolea și îl recomad să fie consumat mai ales de persoanele supraponderale deoarece spre deosebire de fasole are mai puține calorii. O variantă a năutului este hummusul, preparatul rapid și gustos, pe care îl putem combină cu o salată sau chiar cu o felie de pâine integrală.

Recomand consumul de SFECLA ROȘIE, mai ales în această perioada a sezonului rece, deoarece înlătură oboseală, ajută la prevenirea anemiei şi e un bun stimulent al sistemului imunitar. Este bogată în minerale și poate fi un ingredient cheie în salate, în diferite combinații.

VARZA este o vedetă a regimului de post și este bogată în vitamine și minerale, cu un conținut ridicat de fibre alimentare importante pentru o digestie sănătoasă. Consumată fie în stare crudă sau în saramură, poate fi inclusă la orice masă.

Sursa foto : facebook.com

Distribuie pe:

Lasă un comentariu