ATENTIE soferi-politia va putea verifica in trafic existenta politelor RCA ale autovehicolelor.Vezi ce aplicatie va folosi!

Politia va putea verifica in trafic existenta politelor RCA ale autovehicolelor.

Vezi si : minadestiri.ro/ziua-politiei-romane

Politia Romana testeaza o aplicatie prin care politistii pot identifica in trafic autovehicolelel care nu au RCA valabil de pe masina de serviciu.

O statistica oficiala recenta arata ca aproape 70% dintre autovehicolele inmatriculate in Romania nu au asigurarea auto obligatorie valabila.

 Președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), Mădălin Roșu a spus :

Aplicația a fost deja testată din perspectiva fotografierii numărului de înmatriculare. În câteva fracțiuni de secundă aplicația interoghează baza de date AIDA și întoarce răspunsul dacă mașina este e asigurată sau nu.Apoi polițistul poate lua decizia să oprească mașina și să verifice dacă într-adevăr are sau nu asigurare, pentru că se pot întâmpla cazuri în care mașina are asigurare, dar e făcută pe seria de șasiu – e în vederea înmatriculării – și atunci numnărul de înamtriculare nu figurează, ci figurează șasiul.

Se va rezolva în timp și acest aspect.Adică în timp ce polițistul circulă cu mașina și filmează, aplicația vede numărul și semnalează dacă e asigurată sau nu.Aplicația va fi pusă pe aparate speciale, securizate ale Poliției, deci nu va fi la liber pentru toată lumea.

Vom încerca să ducem aplicația mai departe, poate reusim să o integrăm cu camerele de CNAIR, să interconectăm cu sistemele radar.

Partea de fotografie funcționează și a și fost testată de câteva misiuni ale unor echipaje de Poliție în țară.

Anul acesta estimăm că se va da drumul la aplicație.

Foto : HOTNEWS.RO

Distribuie pe:

Lasă un comentariu