Cristina Burciu-Politia Romana absoarbe cu eficienta fondurile europene.Vezi ce achizitii se vor face!

Politia Romana absoarbe cu eficienta fondurile europene.

HeliPol, noul proiect al MAI prezentat în ședința de guvern de ieri de ministrul Cătălin Predoiu, va aduce României mai multă siguranță rutieră. Proiectul presupune achiziționarea a patru elicoptere de monitorizare a traficului, a mai multor autospeciale și motociclete, dar și dezvoltarea infrastructurii de comunicații. De asemenea, poliția rutieră va fi dotată cu mai multe etilometre și echipamente care depistează substanțele psiho-active.

Ministrul Afacerilor Interne,Catalin Predoiu, a declarat :

”Absorbim fonduri europene pentru ca Poliția Română să fie bine echipată. HeliPol înseamnă mai multă siguranță în trafic pentru cetățeni. 85% din programul de aproximativ 460 mil. lei este finanțare europeană. Cer Poliției Române continuarea măsurilor pentru creșterea calității actului polițienesc și eforturi continue pentru creșterea siguranței în trafic, parte a siguranței generale a cetățenilor”.

România are nevoie urgentă de o îmbunătățire a siguranței rutiere, fiind una dintre țările europene cu cel mai mare risc de accidente grave. În țara noastră, își pierd anual viața peste 1.700 de persoane, iar alte 8.200 sunt rănite grav. Principalele cauze sunt: indisciplina pietonală (21%), viteza excesivă (19%) și neacordarea priorității de trecere (17%).

Foto : facebook.com/cristina.burciu.3

Distribuie pe:

Lasă un comentariu