Matei Cristian-podul peste raul Aries a fost redat circulatiei.Scapa Turda de ambuteiaje?

Podul peste raul Aries a fost redat circulatiei iar cetatenii spera sa scape Turda de ambuteiaje.

Revezi aici : https://minadestiri.ro/lucrarile-la-podul-de-peste-aries-nu-au-intarzieri/

Matei Cristian face un scurt istoric al muncii depuse in acest sens :

Dragi turdeni,

Mă bucur să vă anunț că a fost redat circulației podul peste râul Arieș!

Vă prezint un scurt istoric al demersurilor întreprinse de actuala administrație în vederea preluării podului peste Arieș de către Ministerul Transporturilor prin CNAIR.

Inclusiv în ceea ce privește eforturile depuse pentru ca acest obiectiv să fie finanțat de către Ministerul Transporturilor prin CNAIR ( finanțare perfect normală și legală, ținând cont de faptul că acest pod este pe un drum național – DN1).

Eforturile de necontestat care demonstrează implicarea eficientă a administrației publice locale sunt susținute de multitudinea de documente și solicitări către organismele competente depuse de autoritatea publică locală în perioada 2016-2018.

Aceste eforturi au fost concretizate în Hotărârea de Guvern 376/24.05.2018, privind preluarea podului în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea CNAIR. Ulterior acestei hotărâri am susținut începerea execuției lucrărilor la pod și restricționarea circulației, chiar dacă aceste măsuri au dus la întârzieri și sincope în execuția lucrărilor de modernizare a străzii 22 Decembrie 1989, conform graficelor de execuție inițiale.

Complementar, cu eforturi financiare deloc neglijabile ( ținând cont și de perioada de pandemie) autoritatea publică locală s-a implicat și a reabilitat strada Alba Iulia până în proximitatea podului.

De asemenea, am inițiat Hotărârea de Consiliu Local, numărul 199, din 03 decembrie, prin care ne-am arătat disponibilitatea și am început demersurile pentru ca porțiunea de drum de după pod spre Alba Iulia (de circa 164 de metri) să fie preluată în administrarea CNAIR, considerând că acest demers este perfect justificat.

Toate aceste demersuri au presupus mult efort, implicare și solicitări la nivel de administrație publică centrală, dar ne bucurăm să vedem că roadele sunt vizibile și podul este reabilitat.

Stimați participanți la trafic, vă asigurăm că traficul va reveni la normal și implicit vom putea finaliza lucrările de modernizare a străzii 22 Decembrie 1989 în perioada contractată.

Totodată, vă informăm că susținem demersurile de realizare a bretelei de legătură între Vâlcele și A3 care va scoate traficul greu din oraș, iar astfel vom putea spune că trăim într-un oraș cu adevărat turistic și european, iar fraza 𝗶̂𝗶 𝗳𝗮𝗶𝗻 𝗹𝗮 𝗧𝘂𝗿𝗱𝗮 va fi pe buzele tuturor!

Foto : https://www.facebook.com/MateiCristianOctavian

Distribuie pe:

Lasă un comentariu