Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiri

Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣:

„𝐸𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑐𝑎 𝑑𝑟𝑢𝑚𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑛𝑒, 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑒𝑙𝑒𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑠𝑎𝑢 𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎, 𝑠𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑖𝑛𝑡𝑒 𝑢𝑛 𝑔𝑟𝑎𝑑 𝑚𝑎𝑥𝑖𝑚 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑡𝑜𝑡𝑖 𝑐𝑒𝑖 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑎𝑛𝑧𝑖𝑡𝑒𝑎𝑧𝑎. 𝑇𝑜𝑐𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒 𝑎𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑎𝑚 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑡 𝑑𝑒 𝑙𝑎 0 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑝𝑜𝑑 𝑐𝑒 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑣𝑒𝑙𝑒 𝑖𝑛 𝑣𝑖𝑔𝑜𝑎𝑟𝑒”

COMUNICAT pe pagina CJ Cluj https://www.facebook.com/cjcluj :

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐮 𝐩𝐨𝐝 𝐢𝐧 𝐉𝐢𝐜𝐡𝐢𝐬𝐮 𝐝𝐞 𝐉𝐨𝐬

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriConsiliul Județean Cluj a finalizat construirea unui nou pod pe drumul județean 161D, la km 2+555, în localitatea Jichișu de Jos.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiri.Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriLățimea totală a noului pod este de 8,55 metri. Acesta este prevăzut cu un trotuar cu lățimea de un metru pe partea dreaptă iar lungimea totală a podului este de 12,14 metri.

De asemenea, au fost montate balustrade de siguranță pe toată lungimea trotuarului destinat pietonilor care traversează podul, precum și parapeți metalici, inclusiv în zona în care lucrările de modernizare au vizat regularizarea albiei.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriValoarea totală a lucrărilor a fost de 1.674.076 lei.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriReamintim în acest context faptul că vechiul pod a suferit o serie de procese semnificative de degradare, atât la nivelul structurii de rezistenţă, cât şi la nivelul albiei şi al malurilor cursului de apă, în urma fenomenelor hidrometeorologice deosebit de violente din data de 16 iunie 2020.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriAstfel, expertiza tehnică efectuată a stabilit necesitatea construirii unui nou pod, pe același amplasament, capabil să asigure condițiile corespunzătoare de siguranță și confort pentru circulația rutieră și pietonală pe acest drum județean, precum și a realizării lucrărilor de regularizare a albiei aferente.

Pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Consiliul Judetean Cluj-pod nou finalizat in Jichisu de Jos., Stiri Turda - MinaDeStiriAnterior lucrărilor de execuție a noului pod a fost construit un pod provizoriu, astfel că traficul rutier nu a fost afectat.

Poate vrei sa recitesti : https://minadestiri.ro/cinci-poduri-reabilitate-de-consiliul-judetean/

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *