PNL-Masurile promovate de premierul Nicolae Ciuca au dus la stabilitatea actuala a economiei Romaniei.

PNL-Masurile promovate de premierul Nicolae Ciuca au dus la stabilitatea actuala a economiei Romaniei.

Cristina Burciu,deputat PNL :

,,Economia României este stabilă, într-o perioadă în care state mai dezvoltate se confruntă cu serioase complicații. Agenția Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a țării noastre la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută. Aceeași valoare a fost acordată și la recenta evaluare, din luna martie. Acest indicator ne situează în jumătatea de sus a clasamentului țărilor evaluate de agenția internațională și ne consolidează poziția pe harta mare a investitorilor internaționali. În plus, perspectiva dată de Fitch este una stabilă, prin comparație cu alte state pentru care se prefigurează o scădere.,,

”Anunțul vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a promova o creștere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviți cu încredere de către investitori și de partenerii internaționali”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ratingul obținut confirmă măsurile luate de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă în prima jumătate a anului. Încurajarea investițiilor străine directe, absorbția crescută a fondurilor europene, stabilitatea macroeconomică a țării și creșterea PIB/cap de locuitor sunt reușite ale guvernării liberale confirmate acum de ratingul dat de Fitch.

Foto : facebook.com/cristina.burciu.3

Distribuie pe:

Lasă un comentariu