Planeta se topeste la temperaturi record iar in timp ce crizele macina economia , liderii lumii au pe agenda majorarea contributiei la inarmare.

Planeta se topeste la temperaturi record iar in timp ce crizele macina economia , liderii lumii au pe agenda majorarea contributiei la inarmare.

Revezi si : minadestiri.ro/klaus-iohannis-recomanda-romanilor-sa-stranga-cureaua-dupa-ce-a-marit-la-25-din-pib-fondurile-pentru-armata

Fenomenele extreme generate de schimbarile climatice iau amploare iar planeta striga dupa ajutor insa liderii planetei doresc sa investeasca masiv in fabricarea de arme sofisticate.

Summitul NATO de la Madrid a aratat un grup de lideri aflati la carma unor natiuni aflate in pragul unei recesiuni apocaliptice si ale caror tari se confrunta cu fenomene extreme dar care directioneza resurse enorme pentru inarmare.

Italia este in stare de urgenta datorita secetei iar apa se rationalizeaza in tot mai multe zone insa premierul rezoneaza cu dorinta de a aloca bani catre alianta nordatlantica in loc sa gaseasaca solutii pentre iesirea din criza care se vede tot mai acut la orizont.

Klaus Iohannis a promis marirea bugetului alocat armatei de la 2% la 2,5% prevestind ca preturile vor creste timp indelungat de acum inainte insa cere cetatenilor sa stranga cureaua atuncandu-le 50 de bani la litrul de combustibil.

In acelasi timp , Romania cumpara avioane vechi de 40 de ani din Norvegia si aloca peste 700 de miioane de euro pentru sisteme antiaeriene performante la cererea Ministerului Apararii.

Conflictul iscat de Rusia in Ucraina pare sa fi blocat creierele liderilor care nu gasesc resurse pentru redresare economica dar , paradoxal , gasesc fonduri pentru inarmare.

In tot acest timp planeta geme sub schimbarile climaterice iar moartea celei de-a treia planete de la Soare inseamna moartea populatiei care o locuieste.

Si asta se va intampla cu sau fara arsenalul nuclear existent !

După două zile și două nopți suplimentare de discuții, summitul de climă COP 25 de la Madrid s-a încheiat fără o concluzie clară in timp ce liderii NATO au plecat satisfacuti acasa dupa ce au hotarat marirea progresiva a contributiilor financiare la bugetul aliantei.

Foto : stirileprotv.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu