Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI

Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI în anul 2020. Arată acest lucru comunicatul Consiliului județean Cluj.

Vezi și: 55 echipamente medicale noi

Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI, Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI, Stiri Turda - MinaDeStiri

Consiliul județean Cluj

𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟗.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐢𝐧𝐭𝐢 𝐚𝐮 𝐚𝐩𝐞𝐥𝐚𝐭 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐢𝐧𝐚 𝐀𝐋𝐎𝐏𝐄𝐃𝐈 𝐩𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥 𝐚𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟎
În urma unei analize realizate de Consiliul Județean Cluj împreună cu Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, pe parcursul anului 2020, prin intermediul serviciului de call center dedicat sfaturilor medicale pediatrice – ALOPEDI 0364-917, au fost ajutați nu mai puțin de 9.041 de copii!

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐶𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑒 𝑐𝑢 𝑎𝑑𝑒𝑣𝑎𝑟𝑎𝑡 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡 𝑒 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎 𝑢𝑛 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑟 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑐𝑖 𝑝𝑎𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖 𝑎𝑢 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑡 𝑔𝑟𝑎𝑡𝑢𝑖𝑡 𝑠𝑖 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑝𝑡 𝑑𝑒 𝑠𝑓𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑐𝑖𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑜 𝑖𝑛𝑎𝑙𝑡𝑎 𝑐𝑎𝑙𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒, 𝑖𝑛 𝑓𝑢𝑛𝑐𝑡𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑠𝑖𝑚𝑝𝑡𝑜𝑚𝑎𝑡𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑐𝑟𝑖𝑠𝑎 𝑑𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑖𝑛𝑡𝑖. 𝐼𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑓𝑒𝑙, 𝑠-𝑎 𝑒𝑣𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑑𝑒𝑝𝑙𝑎𝑠𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑎 𝑠𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑎𝑢 𝑐𝑎𝑏𝑖𝑛𝑒𝑡𝑒 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙𝑒, 𝑝𝑟𝑒𝑐𝑢𝑚 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑎𝑚𝑖𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑖 𝑝𝑢𝑛𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛 𝑝𝑒𝑟𝑖𝑐𝑜𝑙 𝑎 𝑠𝑎𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑖 𝑎 𝑛𝑢𝑚𝑒𝑟𝑜𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖.”


Potrivit responsabililor de implementarea acestui proiect numărul apelurilor telefonice a scăzut față de anii anteriori, distanțarea socială și respectarea regulilor de igienă fiind însoțite de scăderea numărului de copii cu probleme respiratorii și digestive, cele mai frecvente motive de apelare a serviciului de sfat pediatric telefonic ALOPEDI 0364-917.


Cea mai mare parte a apelurilor, respectiv 67,69% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu și cu explicarea manifestărilor la apariția cărora este obligatoriu consultul medical față în față.

Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI

De asemenea, pe parcursul anului 2020, pentru 11,5% dintre copiii evaluați telefonic s-a recomandat consult imediat, în primele două ore de la apel, iar în cazul a șase copii a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

Cu o experiență de șapte ani în domeniul triajului telefonic, serviciul de call center al Spitalului de Urgență pentru Copii a ajutat până în prezent peste 65.000 de copii.

Rolul ALOPEDI este de a îndruma părinții copilului bolnav să acceseze sistemul de sănătate în mod eficient, adresându-se serviciului medical potrivit atunci când acest lucru este necesar.

În majoritatea situațiilor, copiii pot fi îngrijiți la domiciliu de către părinți, urmând sfaturile medicilor ALOPEDI.

Aceștia adresează o serie de întrebări cu ajutorul cărora stabilesc gravitatea stării copilului, în funcție de care se recomandă evaluarea medicală față în față sau îngrijirea copilului la domiciliu.

Sursa Consiliul județean Cluj

Peste 9.000 de părinți au apelat ALOPEDI

Distribuie pe:

Lasă un comentariu