S-a făcut public bilanțul din SUA. Peste 25 milioane de infectări

S-a făcut public bilanțul din SUA. Peste 25 milioane de infectări

Vezi mai multe știri AICI

Situația cauzată de pandemie în Statele Unite devine din ce în ce mai evidentă și ultimile cifre ale infectărilor și deceselor nu arată deloc îmbucurător.

Vineri s-au făcut publice datele, 25.901.960 de infecţii confirmate cu virusul SARS-CoV-2 şi 436.217 de decese asociate bolii COVID-19, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, relatează EFE, citată de Agerpres.

Bilanţul provizoriu al deceselor – 436.217- depăşeşte cu mult estimările iniţiale ale Casei Albe care preconizase în cel mai rău dintre cazuri între 100.000 şi 240.000 de morţi din cauza pandemiei.

S-a făcut public bilanțul din SUA. Peste 25 milioane de infectări

Noul preşedinte al SUA, Joe Biden, a prognozat că în februarie numărul deceselor va depăşi jumătate de milion. Asta este foarte ingrijorator și trebuie să înțelegem că situația este cât se poate de serioasă peste tot în lume.

Trebuie să dăm dovadă de solidaritate și de înțelepciune, să ne protejam unii pe alții prin purtarea măștii și prin distanțare fizică. Este o luptă pe care o ducem de multă vreme și poate am obosit, dar nu trebuie lăsată garda jos. Prin vaccinare și cu respectarea regulilor, sunt încrezător că vom trece cu bine peste asta.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu