Parcul Etnografiv Traian Vuia gazduieste Festivalul CURTEA ARMENEASCA.

Parcul Etnografiv Traian Vuia gazduieste, Parcul Etnografiv Traian Vuia gazduieste Festivalul CURTEA ARMENEASCA., Stiri Turda - MinaDeStiri

Parcul Etnografiv Traian Vuia gazduieste Festivalul CURTEA ARMENEASCA.

COMUNICAT pe pagina facebook.com/cjcluj :

𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐂𝐔𝐑𝐓𝐄𝐀 𝐀𝐑𝐌𝐄𝐍𝐄𝐀𝐒𝐂𝐀, 𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 ,,𝐑𝐨𝐦𝐮𝐥𝐮𝐬 𝐕𝐮𝐢𝐚”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Uniunea Armenilor din România – Sucursala Cluj, Institutul de Armenologie Cluj (UBB) și Ambasada Republicii Armenia în România invită publicul interesat, în perioada 12-13 iunie 2021, la Festivalul Curtea Armenească, ediția a II-a.

Evenimentul va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (str. Tăietura Turcului), între orele 10.00-18.00, ultima intrare ora 17.00, iar purtarea măștii și distanțarea fizică vor fi obligatorii.

Accesul publicului la eveniment se va face pe poarta principală a muzeului, prețul biletului fiind cel practicat pentru vizitarea Parcului (6 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și pensionari, 1,50 lei pentru elevi și preșcolari).

***Povestea acestui festival începe, de fapt, cu deja tradiționalul Festival STRADA ARMENEASCĂ din București, care a devenit un adevărat brand în rândul festivalurilor, evenimentelor din Capitală.

Acum câțiva ani unul din organizatori, Varujan Pambuccian, a ridicat problema posibilității extinderii festivalului și în diferite comunități armenești din țară, iar la această provocare a răspuns Clujul prin propunerea unei „extensii” la festival, dar cu o denumire puțin schimbată: curtea armenească.

Prima ediție a și fost organizată acum doi ani de zile, în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Ediția din acest an va avea loc, în aer liber, timp de două zile, în incinta Parcului Etnografic ,,Romulus Vuia”.

În afară de meșteșugarii armeni, de degustări, de prezentări editoriale și altele, cei care își vor dori să participe, vor avea parte de dansuri tradiționale armenești, alături de renumitul ansamblu din Gherla, Hayakagakh.

Totodată, în foișorul din Parc vor răsuna acorduri de muzică tradițională armeană, alături de Cosmin Rafael Bălean Band, din Timișoara, unde se va putea auzi și dudukul, instrumentul tradițional armenesc, o raritate pe plaiurile noastre, dar se vor alătura și prietenii evrei, prin ansamblul de muzică klezmer, MAZEL TOV.

Organizatorii își propun să prezinte tuturor celor interesați contribuția substanțială pe care armenii au adus-o la viața artistică, științifică a României.

Totodată, unul dintre obiectivele esențiale este de a nu-i uita pe marii predecesori cu care se mândresc atât românii cât și armenii. La fel, să nu uităm că poporul român a fost întotdeauna alături de armeni, și la bine, și la rău!

Că România a recunoscut prima independența Republicii Armenia.

Că noi, cu toții, ne iubim și ne mândrim cu patria noastră comună, România!

Citeste aici : https://minadestiri.ro/filarmonica-de-stat-transilvania-ofera-primul-concert-inclus-in-abonament-de-dupa-redeschiderea-salilor-de-spectacole/

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *