Pandemia va intra intr-un platou la Cluj-Emil Boc indeamna la respectarea masurilor sanitare de Paste.

Pandemia va intra intr-un platou la Cluj-Emil Boc indeamna la respectarea masurilor sanitare de Paste.

Azi este Vinerea Mare care semnifica rastignirea Mantuitorului Isus Hristos pe cruce .

Febra Sarbatorilor Pascale a cuprins populatia iar trendul descrescator al ratei de infectare poate da senzatia unei sigurante care nu e recomandata.

Primarul Clujului indeamna cetatenii sa sarbatoreasca in liniste si pace Invierea si Pastele Ortodox dar sa nu uite sa respecte masurile de protectie : masca , distantare si igiena.

Citeste si aici : minadestiri.ro/reguli-propuse-de-pastele-ortodox/

Emil Boc spune ca ar fi pacat sa fi realizat , prin sacrificii , scaderea ritmului infectarii si sa ne trezim dupa sarbatori cu o crestere a ratei infectarii.

Acesta a punctat in sensul acesta :

Să ne facem fiecare treaba acasă. Am fost la întâlnirea cu colonelul Gheorghiță, miercuri, și ne-a spus că Clujul este pe primul loc în România la numărul de vaccinări. Municipiul Cluj-Napoca este pe primul loc.

Asta arată că la Cluj este un alt grad de conștiință civică și că până la urmă orașul ăsta este ceea ce este datorită oamenilor lui speciali. Sunt oameni care își fac treaba la locul lor de muncă. În perioada de pandemie nu a trebuit să carantină orașul, iar acum suntem sub 3 cazuri la mie, adică pe o direcție bună, ceea ce arată exact ceea ce spuneam. 

Acum coborârea va fi puțin mai lentă decât a fost până acum, dar tot cred că se va păstra o scădere. De aceea le spun tuturor să nu exagerăm de Paști. Eu înțeleg prin asta moderație și respectarea în continuare a regulilor.

Adică, e păcat ca acum la spartul târgului și să avem o rată în creștere după Paști, pentru că ne-am compromis o bună parte din progresele pe care le-am făcut. Eu am îndemnat la sărbători cu moderație.

Se poate merge la Înviere, cu distanțare socială. La slujbă se poate merge cu respectarea distanțelor. Alte evenimente să se facă cu moderație, pentru iunie e următoarea lună, care urmează după mai.

În iunie se elimină o parte din restriciții și viața noastră se va apropia de normalitate.

Clujul este fruntas la numarul serurilor anti COVID administrate populatiei .

Vezi si : stiriturda.net/pastele-ortodox-cu-mai-putine-restrictii/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu