Pandemia nu a stopat vizitarea muzeelor clujene-numarul vizitatorilor a fost unul impresionant.

Pandemia nu a stopat vizitarea muzeelor clujene-numarul vizitatorilor a fost unul impresionant.

Consiliul Judetean Cluj anunta pe pagina sa facebook.com/cjcluj :

𝐍𝐮𝐦𝐚𝐫 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐞, 𝐜𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐬𝐢 𝐢𝐧 𝐯𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐧𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞 .

Muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj au participat sâmbătă, 12 iunie 2021, la Festivalul European Noaptea Muzeelor, ediția a XVII-a, o ediție specială marcată de măsuri sanitare stricte. Cu acest prilej, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, precum și Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea au putut fi vizitate gratuit. O contribuție deosebită la reușita evenimentului din acest an a avut și o altă instituție de cultură subordonată Consiliului Județean, respectiv Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și-a întâmpinat vizitatorii cu un program de expoziții care să pună în valoare nu doar patrimoniul cultural al instituției, ci și creații ale artiștilor contemporani, fiind deschis în intervalul 19:00-23:00. Cele peste 2.960 de persoane care au străbătut sălile muzeului au putut vizita expoziția permanentă – Galeria Națională, dar și trei expoziții temporare – expoziția ,,World Press Photo” 2021, Expoziția ,,Memoria tăinuită a locului” și expoziția personală ,,Adam Keleti. Zbor interior”/

Totodată, în cadrul expoziției ,,World Press Photo” 2021, pe pagina de Facebook a muzeului a fost lansat un film realizat în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

Palatul Reduta al 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐄𝐭𝐧𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜 𝐚𝐥 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢 a constituit și el o atracție deosebită, nu mai puțin de 1.040 de vizitatori alegând să-i treacă pragul. Aceștia au putut admira actuala expoziție permanentă, intitulată ,,Cultura populară din Transilvania – sec. XVIII-XX”, care încearcă să reconstituie, prin exponate, universul rural transilvănean, caracterizat prin organicitate, complexitate și coerență funcțională a componentelor.

De asemenea, cei care au trecut pragul instituției au fost invitați să viziteze și expoziția temporară – „BITTER THINGS – Narratives and Memories of Transnational Families” („LUCRURI CARE DOR – Poveşti şi Amintiri ale unor Familii Transnaţionale”). Aceasta este un proiect expoziţional bazat pe cercetare, realizat de spațiul de creație Bi’bak din Berlin, care explorează impactul migraţiei forței de muncă asupra noţiunilor de maternitate şi familie, din perspectiva unor lucrătoare migrante şi a copiilor lăsaţi în urmă. Derulat în intervalul orar 15:00-23:00, evenimentul a fost întregit de o proiecție a unui concert de muzică clasică.

𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥 ,,𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐆𝐨𝐠𝐚” 𝐂𝐢𝐮𝐜𝐞𝐚 a dedicat cea de-a XVII-a ediție a Nopții Muzeelor prieteniei dintre Octavian Goga și Ady Endre, doi dintre cei mai reprezentativi exponenți ai unor mari culturi. Cei 526 de vizitatori care au fost prezenți la eveniment, între orele 12:00 și 22:30, au avut oportunitatea de a face un tur al muzeului dar și de a admira exponate din cadrul celor patru expoziții temporare. Seara a fost încheiată cu un concert extraordinar intitulat ,,Reîntoarcerea la Tradiții”, susținut de cunoscutul interpret de muzică tradițională, Grigore Leșe, împreună cu Orchestra ,,Cununa Transilvană” a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.+10

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣:

,,𝐷𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑚𝑒𝑛𝑡𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑖 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑢 𝑓𝑟𝑢𝑚𝑜𝑠𝑢𝑙 𝑖-𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑑𝑢𝑠 𝑝𝑒 𝑐𝑙𝑢𝑗𝑒𝑛𝑖, 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑤𝑒𝑒𝑘𝑒𝑛𝑑, 𝑐𝑎𝑡𝑟𝑒 𝑚𝑢𝑧𝑒𝑒, 𝑚𝑎𝑟𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛𝑐𝑎 𝑜 𝑒𝑑𝑖𝑡𝑖𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑢𝑠𝑖𝑡𝑎 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑒𝑖 𝑚𝑎𝑛𝑖𝑓𝑒𝑠𝑡𝑎𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑟𝑎𝑛𝑔 𝑒𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛. 𝐷𝑎𝑡 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑥𝑡𝑢𝑙 𝑒𝑝𝑖𝑑𝑒𝑚𝑖𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐, 𝑛𝑢𝑚𝑎𝑟𝑢𝑙 𝑣𝑖𝑧𝑖𝑡𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑛𝑒𝑎𝑠𝑡𝑒𝑝𝑡𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒”.

Citeste aici despre muzee : https://minadestiri.ro/complexul-muzeal-octavian-goga-din-ciucea/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu