PAIANJEN PRAJIT DIN CAMBODGIA.
Continuam seria de mancaruri ciudate cu insectele prajite, foarte populare in Asia de Sud-Est, pietele de noapte fiind pline de astfel de snack-uri. Dintre acestea, paianjenul praji din Cambodgia este o specialitate mai ales in orasul Skuon, unde este prajit in ulei de usturoi pana cand devine crocant la exterior si se inmoaie in interior. In mod normal sunt folosite tarantule si se considera ca practica de a consuma acesti paianjeni isi are originile in timpul domniei autoritare a tribului Khmer atunci cand persoanele din mediul rural au fost nevoite sa gaseasca surse de hrana alternative.
Vezi si https://minadestiri.ro/ciudateniile-culinare-nu-se-pot-ocoli/
Astazi, paianjenii sunt vanduti calatorilor care tranziteaza orasul si au nevoie de o gustare rapida. Dupa ce treci de socul initial, poti aprecia faptul ca aceasta gustare cel putin ciudata este plina de proteine si in plus, zvonurile spun ca sporeste frumusetea celui care o consuma. Una dintre mancarurile ciudate, cu folos!
Sursa https://travelship.ro/